Kirsikka-vuohenjuustofocaccia
Vuohenjuusto ja kirsikat ovat oiva makupari ja ne sopivat uunissa paistettavan focaccian täytteeksi. Värikäs ja ruokaisa focaccia sopii myös juhlapöydän tarjottavaksi. Reseptin on laatinut Heli-Hannele Pehkonen Beach House Kitchen -blogista.
1 pellillinenyli 60 min
Ainekset
1 pellillinen
Taikina
- 50ghiivaa
- 5dlvettä
- 1tlhunajaa
- 1,5tlsuolaa
Pinnalle
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
- 1prk(365/150 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutioita
- 3rosmariinioksan lehdet
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää hunaja.
- Lisää jauhoja desi kerrallaan kevyesti alustaen.
- Puolessa välissä lisää suola ja öljy. Lisää loput jauhot.
- Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna vielä kohota 20 minuuttia.
- Painele pakastekirsikat (ei tarvitse sulattaa) tasaisesti taikinalevylle ja murustele vuohenjuusto pinnalle.
- Ripottele pinnalle myös rosmariinin lehdet ja sormisuola ennen uuniin laittoa.
- Paista 220 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.
- Sivele sudilla kevyesti öljy juuri uunista tulleen focaccian pinnalle.
- Leikkaa paloiksi ja nauti.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi