Kirsikka-vuohenjuustofocacciaReseptin takana bloggaaja

Kirsikka-vuohenjuustofocaccia

Vuohenjuusto ja kirsikat ovat oiva makupari ja ne sopivat uunissa paistettavan focaccian täytteeksi. Värikäs ja ruokaisa focaccia sopii myös juhlapöydän tarjottavaksi. Reseptin on laatinut Heli-Hannele Pehkonen Beach House Kitchen -blogista.

  • 1 pellillinen
  • yli 60 min

Ainekset

1 pellillinen

Taikina

Pinnalle

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää hunaja.
  2. Lisää jauhoja desi kerrallaan kevyesti alustaen.
  3. Puolessa välissä lisää suola ja öljy. Lisää loput jauhot.
  4. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna vielä kohota 20 minuuttia.
  6. Painele pakastekirsikat (ei tarvitse sulattaa) tasaisesti taikinalevylle ja murustele vuohenjuusto pinnalle.
  7. Ripottele pinnalle myös rosmariinin lehdet ja sormisuola ennen uuniin laittoa.
  8. Paista 220 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.
  9. Sivele sudilla kevyesti öljy juuri uunista tulleen focaccian pinnalle.
  10. Leikkaa paloiksi ja nauti.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua