Rypälefococcia on peräisin Toscanasta ja sitä valmistetaan perinteisesti viininkorjuuaikaan. Rypälefocaccia sopii tarjottavaksi vaikka juustojen kanssa. Noin 0,65€/annos
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, öljy ja suola. Lisää jauhot erissä koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa työtasolla 10 minuuttia. Nosta kulhoon ja kohota peitettynä tunnin verran.
Pese rypäleet huolellisesti ja irrota ne rangasta.
Jaa taikina kahteen palaan. Kauli tai painele öljytyin käsin toinen taikinapala leivinpaperin päälle ohueksi kiekoksi.
Levitä päälle puolet rypäleistä, sokerista ja fenkolista. Käsittele jäljelle jäänyt taikinapala samoin ja nosta kanneksi. Nipistä taikinareunat yhteen.
Painele pinnalle loput rypäleistä ja lisää sokeri sekä fenkoli. Valuta lopuksi päälle öljy.
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes focaccia on kypsä ja rapea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Rypälefocaccia on parhaimmillaan samana päivänä nautittuna. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Pirkka Parhaat italialainen ekstraneitsytoliiviöljy 500ml
8,29/kpl16,58/l
Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
0,60/kpl
Meira ruokasuola 1kg jodioitu
0,95/kpl
Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
1,39/kpl
Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
1,25/kpl0,63/kg
Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
1,89/kpl
Pirkka tumma siemenetön rypäle 500g
3,29/kpl6,58/kg
Meira Fenkoli 25g kok ps mauste
0,99/kpl39,60/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi