Hyppää sisältöön
RypälefocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rypälefocaccia

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Vegaaninen
  • Kananmunaton
Rypälefococcia on peräisin Toscanasta ja sitä valmistetaan perinteisesti viininkorjuuaikaan. Rypälefocaccia sopii tarjottavaksi vaikka juustojen kanssa.
  • Vegaaninen
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Taikina

2 tl (12 g)
 
tuorehiivaa
tai
1 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
4 rkl
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
4 dl
 
tai

Rypäleet

1/2 rs (à 500 g)
 
Pirkka tummia siemenettömiä rypäleitä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
fenkolinsiemeniä
tai
1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 369 kJ / 330 kcal
Rasva
12,1 g
josta tyydyttynyttä
1,9 g
Hiilihydraatit
44,8 g
josta sokereita
13,9 g
Proteiini
5,5 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, öljy ja suola. Lisää jauhot erissä koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa työtasolla 10 minuuttia. Nosta kulhoon ja kohota peitettynä tunnin verran.
Pese rypäleet huolellisesti ja irrota ne rangasta.
Jaa taikina kahteen palaan. Kauli tai painele öljytyin käsin toinen taikinapala leivinpaperin päälle ohueksi kiekoksi.
Levitä päälle puolet rypäleistä, sokerista ja fenkolista. Käsittele jäljelle jäänyt taikinapala samoin ja nosta kanneksi. Nipistä taikinareunat yhteen.
Painele pinnalle loput rypäleistä ja lisää sokeri sekä fenkoli. Valuta lopuksi päälle öljy.
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes focaccia on kypsä ja rapea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.