Rypälefocaccia
Rypälefococcia on peräisin Toscanasta ja sitä valmistetaan perinteisesti viininkorjuuaikaan. Rypälefocaccia sopii tarjottavaksi vaikka juustojen kanssa. Noin 0,65€/annos
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
Taikina
- 2tl(12 g)tuorehiivaa
- 1dlvettä
- 2rklsokeria
- ripaus suolaa
Rypäleet
- 1/2rs(à 500 g)Pirkka tummia siemenettömiä rypäleitä
- 2rklsokeria
- 2rklfenkolinsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, öljy ja suola. Lisää jauhot erissä koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa työtasolla 10 minuuttia. Nosta kulhoon ja kohota peitettynä tunnin verran.
- Pese rypäleet huolellisesti ja irrota ne rangasta.
- Jaa taikina kahteen palaan. Kauli tai painele öljytyin käsin toinen taikinapala leivinpaperin päälle ohueksi kiekoksi.
- Levitä päälle puolet rypäleistä, sokerista ja fenkolista. Käsittele jäljelle jäänyt taikinapala samoin ja nosta kanneksi. Nipistä taikinareunat yhteen.
- Painele pinnalle loput rypäleistä ja lisää sokeri sekä fenkoli. Valuta lopuksi päälle öljy.
- Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes focaccia on kypsä ja rapea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Rypälefocaccia on parhaimmillaan samana päivänä nautittuna. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi