Rypälefocaccia
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Vegaaninen
- Kananmunaton
Rypälefococcia on peräisin Toscanasta ja sitä valmistetaan perinteisesti viininkorjuuaikaan. Rypälefocaccia sopii tarjottavaksi vaikka juustojen kanssa.
- Vegaaninen
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
Taikina | |
---|---|
2 tl (12 g) | tuorehiivaa tai |
1 dl | vettä tai |
2 rkl | sokeria tai |
4 rkl | tai |
ripaus | suolaa tai |
4 dl | tai |
Rypäleet | |
1/2 rs (à 500 g) | Pirkka tummia siemenettömiä rypäleitä tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 rkl | fenkolinsiemeniä tai |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 369 kJ / 330 kcal |
Rasva | 12,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 44,8 g |
josta sokereita | 13,9 g |
Proteiini | 5,5 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, öljy ja suola. Lisää jauhot erissä koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa työtasolla 10 minuuttia. Nosta kulhoon ja kohota peitettynä tunnin verran.
Pese rypäleet huolellisesti ja irrota ne rangasta.
Jaa taikina kahteen palaan. Kauli tai painele öljytyin käsin toinen taikinapala leivinpaperin päälle ohueksi kiekoksi.
Levitä päälle puolet rypäleistä, sokerista ja fenkolista. Käsittele jäljelle jäänyt taikinapala samoin ja nosta kanneksi. Nipistä taikinareunat yhteen.
Painele pinnalle loput rypäleistä ja lisää sokeri sekä fenkoli. Valuta lopuksi päälle öljy.
Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes focaccia on kypsä ja rapea. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.