Socca-kikhernelettu
Socca on kikhernejauhoista valmistettu leipänen, jonka voi päällystää pizzan tyyliin tai herkutella keiton kanssa ilman päällisiä. Noin 1,55€/annos.
4 palaa30 - 60 min
Ainekset
4 palaa
Taikina
- 2 1/2dlkikhernejauhoja (Sevan)
- 2 1/2dlvettä
- 1tlkuivattua timjamia
- 1/2tlsuolaa
Pannulle
Tarjoiluun
- 1prk(290 g/160 g)artisokansydämiä
- 1dltuoretta rakuunaa tai
- 1dltuoretta salviaa
- 1/2(75 g)sitruunaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa. Anna taikinan tekeytyä puoli tuntia.
- Valuta uuninkestävälle valurautapannulle (ø 24 cm) oliiviöljyä. Kaada taikina pannuun.
- Paista leipästä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Levitä leivälle valutettuja artisokansydämiä, rakuunaa, sitruunaviipaleita ja oliiveja. Paista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä letut myös ilman päällisiä. Paista niitä silloin 20 minuuttia ja tarjoa oliiviöljyn kanssa. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi