Socca-kikhernelettu
- Annosmäärä4 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Socca on kikhernejauhoista valmistettu leipänen, jonka voi päällystää pizzan tyyliin tai herkutella keiton kanssa ilman päällisiä.
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 palaa
Taikina | |
---|---|
2 1/2 dl | kikhernejauhoja (Sevan) tai |
2 1/2 dl | vettä tai |
3 rkl | tai |
1 tl | kuivattua timjamia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Pannulle | |
2 rkl | tai |
Tarjoiluun | |
1 prk (280 g/180 g) | tai |
1 dl 1 dl | tuoretta rakuunaa tai tuoretta salviaa tai |
1/2 (75 g) | sitruunaa tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 337 kJ / 323 kcal |
Rasva | 25,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 17,7 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 2,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa. Anna taikinan tekeytyä puoli tuntia.
Valuta uuninkestävälle valurautapannulle (ø 24 cm) oliiviöljyä. Kaada taikina pannuun.
Paista leipästä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Levitä leivälle valutettuja artisokansydämiä, rakuunaa, sitruunaviipaleita ja oliiveja. Paista vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.
Vinkki! Voit tehdä letut myös ilman päällisiä. Paista niitä silloin 20 minuuttia ja tarjoa oliiviöljyn kanssa.