Frutti di MarkusReseptin takana kumppani

Frutti di Markus

Frutti di Markus on valkoinen pizza, joka viimeistellään upeaksi tuoreilla raaka-aineilla. Resepti: Pizzanpaistajat / Markus Heinonen ja Jeremias Nurmi

Ainekset

4 kpl

    Napolilaistyylinen pizzataikina

    Täytteet

    Pinnalle

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.
    2. Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
    3. Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
    4. Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 250 g). Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
    5. Nypi camembert sormin tai haarukalla paloiksi ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paloittele mozzarella pieniksi paloiksi.
    6. Paahda puolet kinkuista kuivalla pannulla rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään. Revi pieniksi paloiksi.
    7. Poista parsoista puisevat osat. Paista parsoja pannulla kinkuista irronneessa rasvassa, kunnes ne kypsyvät hieman. Mausta suolalla. Anna jäähtyä ja leikkaa viistosti neljään osaan. Säästä nuppuja koristeeksi.
    8. Leikkaa yksi viikuna lohkoiksi koristelua varten. Viipaloi loput viikunat. Kuori päärynä ja leikkaa jääveteen ohuita viipaleita kuorimaveitsellä.
    9. Jauhota pizzapullat kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele taikinan kaasut keskeltä reunoille ja venytä nyrkkien varassa ohuiksi pohjiksi.
    10. Levitä pohjien päälle ranskankerma-camembert -seos. Pirskota hieman oliiviöljyä päälle. Ripottele päälle tasaisesti mozzarella ja parmesaani. Jätä noin 2 cm reunoilta täyttämättä. Levitä paahdettu kinkku, viikunaviipaleet ja pilkotut parsat pohjan päälle.
    11. Siirrä pizzat yksi kerrallaan pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin. Käännä tarvittaessa pizza muutaman kerran paiston aikana. Anna vetäytyä hetki paiston jälkeen.
    12. Viimeistele koristelemalla pizzat basilikalla ja versoseoksella, pinjansiemenillä, parsannupuilla, viikunalohkoilla ja päärynäsuikaleilla. Lisää omenapalahilloa pieninä nokareina ja pyöräytä kinkkuviipaleesta rulla pizzan päälle. Pirskota oliiviöljyä kevyesti päälle. Tarjoa heti.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille11 arvostelua