Roomalainen pizzaReseptin takana kumppani

Roomalainen pizza

Roomalainen peltipizza tunnetaan myös nimellä Pizza al taglio. Valitse pizzan päälle omat suosikkitäytteesi. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Pizzapohja

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai yleiskoneella hitaimmalla teholla. Jatka vaivaamista täydellä teholla 2-3 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta taikina jääkaappiin ja jatka kohotusta 24 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
  2. Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön paria tuntia ennen kun aiot tehdä pizzaa.
  3. Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille. Venytä pohja suorakulmion muotoiseksi (noin 33 cm x 40 cm). Nosta pizza oliiviöljyllä voidellulle uunipellille ja venytä koko pellin levyiseksi. Jos taikina ei levity kunnolla, anna taikinan levätä pellillä vielä 30 minuuttia liinan alla ja jatka sitten venytystä.
  4. Levitä pizzalle haluamasi kastike ja paista uunin alaosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Ota pizza uunista ja levitä pinnalle juusto ja muut haluamasi täytteet.
  6. Paista uunin yläosassa grillivastuksen alla vielä noin 2 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistumaan.
  7. Ota pizza uunista ja anna jäähtyä pellillä muutama minuutti. Leikkaa pizza annospaloiksi.

Tiesitkö että...

Valitse roomalaiseen pizzaan haluamasi täytteet! Pizza blancossa täytteenä on pelkkä oliiviöljy ja suola ja pizza rossossa tomaattikastike. Suosittu pizza margherita täytetään tomaattikastikkeella, parmesanilla ja mozzarellalla ja viimeistellään tuoreella basilikalla ja oliiviöljyllä. Vai maistuisiko mielummin herkullinen salamipizza?

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    2,15/kpl
  • Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    2,09/kpl
  • Hungry Chef pizzajauho 750g
    Hungry Chef pizzajauho 750g
    2,25/kpl3,00/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,49/kpl8,98/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,69/kpl10,76/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,99/kpl9,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • TomiEilen

    "Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille." Resepti vaikuttaa herkulliselta, mutta mitä tässä kohtaa on tarkoitettu tapahtuvan?

  • K-KuluttajapalveluEilen

    Tomi, taikinaa painellaan kevyesti pöydällä. Ensin reunoilta ulospäin ja sitten vielä keskeltä reunoille. Näin saadaan liika ilma taikinasta pois, mutta taikina pitää muotonsa paremmin.