Roomalainen pizza
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Roomalainen peltipizza tunnetaan myös nimellä Pizza al taglio. Valitse pizzan päälle omat suosikkitäytteesi. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.
Ainekset
6 annosta
Pizzapohja | |
---|---|
450 g (n. 7,4 dl) | tai |
340 g (3,4 dl) | vettä tai |
11 g (n. 2 tl) | hienoa merisuolaa tai |
1 1/2 g (n. 1/2 tl) | kuivahiivaa tai |
1 rkl | oliiviöljyä pellin voiteluun tai |
Ravintosisältö
Energia | 887 kJ / 210 kcal |
Rasva | 2,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 39,3 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai yleiskoneella hitaimmalla teholla. Jatka vaivaamista täydellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta taikina jääkaappiin ja jatka kohotusta 24 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön paria tuntia ennen kun aiot tehdä pizzaa.
Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille. Venytä pohja suorakulmion muotoiseksi (noin 33 cm x 40 cm). Nosta pizza oliiviöljyllä voidellulle uunipellille ja venytä koko pellin levyiseksi. Jos taikina ei levity kunnolla, anna taikinan levätä pellillä vielä 30 minuuttia liinan alla ja jatka sitten venytystä.
Levitä pizzalle haluamasi kastike ja paista uunin alaosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Ota pizza uunista ja levitä pinnalle juusto ja muut haluamasi täytteet.
Paista uunin yläosassa grillivastuksen alla vielä noin 2 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistumaan.
Ota pizza uunista ja anna jäähtyä pellillä muutama minuutti. Leikkaa pizza annospaloiksi.
Valitse roomalaiseen pizzaan haluamasi täytteet! Pizza blancossa täytteenä on pelkkä oliiviöljy ja suola ja pizza rossossa tomaattikastike. Suosittu pizza margherita täytetään tomaattikastikkeella, parmesanilla ja mozzarellalla ja viimeistellään tuoreella basilikalla ja oliiviöljyllä. Vai maistuisiko mielummin herkullinen salamipizza?
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauhoHinta 3,59/kpl3,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500gHinta 3,75/kpl7,50/kg
- Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650gHinta 5,99/kpl9,22/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(67 arviota)
- yli 60 min4,3(51 arviota)
- yli 60 min4,4(197 arviota)
- yli 60 min4,7(55 arviota)
- yli 60 min2,1(23 arviota)
- yli 60 min4,3(43 arviota)
- yli 60 min3,2(46 arviota)
- yli 60 min3,3(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (41 arviota)
- Laama7 kuukautta sittenVoiko tätä tehdä vegenä
- Töppöhönö1 vuosi sittenOmpas nopea respti nälkäiselle perheelle
- Jaakko3 vuotta sittenNo huh miten paljon aikaa vaatii. Ei oo mikään hetken päätös,leivonpa pizzan nälkään.
- Jaakko3 vuotta sittenMoi, miten vesi deseinä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, veden määrä on desilitroina on 3,4dl.
- Tomi3 vuotta sitten"Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille." Resepti vaikuttaa herkulliselta, mutta mitä tässä kohtaa on tarkoitettu tapahtuvan?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTomi, taikinaa painellaan kevyesti pöydällä. Ensin reunoilta ulospäin ja sitten vielä keskeltä reunoille. Näin saadaan liika ilma taikinasta pois, mutta taikina pitää muotonsa paremmin.