Roomalainen pizza
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pizzapohja | |
---|---|
450 g (n. 7,4 dl) | tai |
340 g (3,4 dl) | vettä tai |
11 g (n. 2 tl) | hienoa merisuolaa tai |
1 1/2 g (n. 1/2 tl) | kuivahiivaa tai |
1 rkl | oliiviöljyä pellin voiteluun tai |
Ravintosisältö
Energia | 887 kJ / 210 kcal |
Rasva | 2,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 39,3 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai yleiskoneella hitaimmalla teholla. Jatka vaivaamista täydellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta taikina jääkaappiin ja jatka kohotusta 24 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön paria tuntia ennen kun aiot tehdä pizzaa.
Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille. Venytä pohja suorakulmion muotoiseksi (noin 33 cm x 40 cm). Nosta pizza oliiviöljyllä voidellulle uunipellille ja venytä koko pellin levyiseksi. Jos taikina ei levity kunnolla, anna taikinan levätä pellillä vielä 30 minuuttia liinan alla ja jatka sitten venytystä.
Levitä pizzalle haluamasi kastike ja paista uunin alaosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Ota pizza uunista ja levitä pinnalle juusto ja muut haluamasi täytteet.
Paista uunin yläosassa grillivastuksen alla vielä noin 2 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistumaan.
Ota pizza uunista ja anna jäähtyä pellillä muutama minuutti. Leikkaa pizza annospaloiksi.
Valitse roomalaiseen pizzaan haluamasi täytteet! Pizza blancossa täytteenä on pelkkä oliiviöljy ja suola ja pizza rossossa tomaattikastike. Suosittu pizza margherita täytetään tomaattikastikkeella, parmesanilla ja mozzarellalla ja viimeistellään tuoreella basilikalla ja oliiviöljyllä. Vai maistuisiko mielummin herkullinen salamipizza?
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,35/kpl30,68/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikasHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauhoHinta 3,59/kpl3,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo hieno merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Pirkka Parhaat keskivahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatEtuhinta 2,29/kpl2,29/kgnorm. 2,59/kpl
- Pirkka Parhaat käsittelyjauho 1kg PizzanpaistajatEtuhinta 1,69/kpl1,69/kgnorm. 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(61 arviota)
- yli 60 min4,3(50 arviota)
- yli 60 min4,4(183 arviota)
- yli 60 min4,7(51 arviota)
- yli 60 min4,4(31 arviota)
- yli 60 min3,1(34 arviota)
- yli 60 min4,0(19 arviota)
- yli 60 min4,7(13 arviota)
Arvostele resepti
- Jaakko2 vuotta sittenNo huh miten paljon aikaa vaatii. Ei oo mikään hetken päätös,leivonpa pizzan nälkään.
- Jaakko2 vuotta sittenMoi, miten vesi deseinä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJaakko, veden määrä on desilitroina on 3,4dl.
- Tomi2 vuotta sitten"Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille." Resepti vaikuttaa herkulliselta, mutta mitä tässä kohtaa on tarkoitettu tapahtuvan?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTomi, taikinaa painellaan kevyesti pöydällä. Ensin reunoilta ulospäin ja sitten vielä keskeltä reunoille. Näin saadaan liika ilma taikinasta pois, mutta taikina pitää muotonsa paremmin.