Roomalainen pizzaReseptin takana kumppani

Roomalainen pizza

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Roomalainen peltipizza tunnetaan myös nimellä Pizza al taglio. Valitse pizzan päälle omat suosikkitäytteesi. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.

    Ainekset

    6 annosta

    Pizzapohja

    450 g (n. 7,4 dl)
     
    tai
    340 g (3,4 dl)
     
    vettä
    tai
    11 g (n. 2 tl)
     
    hienoa merisuolaa
    tai
    1 1/2 g (n. 1/2 tl)
     
    kuivahiivaa
    tai
    1 rkl
     
    oliiviöljyä pellin voiteluun
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    887 kJ / 210 kcal
    Rasva
    2,4 g
    josta tyydyttynyttä
    0,4 g
    Hiilihydraatit
    39,3 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    7,3 g
    Suola
    1,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai yleiskoneella hitaimmalla teholla. Jatka vaivaamista täydellä teholla 2–3 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 1 tunti. Nosta taikina jääkaappiin ja jatka kohotusta 24 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.

    Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön paria tuntia ennen kun aiot tehdä pizzaa.

    Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille. Venytä pohja suorakulmion muotoiseksi (noin 33 cm x 40 cm). Nosta pizza oliiviöljyllä voidellulle uunipellille ja venytä koko pellin levyiseksi. Jos taikina ei levity kunnolla, anna taikinan levätä pellillä vielä 30 minuuttia liinan alla ja jatka sitten venytystä.

    Levitä pizzalle haluamasi kastike ja paista uunin alaosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia.

    Ota pizza uunista ja levitä pinnalle juusto ja muut haluamasi täytteet.

    Paista uunin yläosassa grillivastuksen alla vielä noin 2 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistumaan.

    Ota pizza uunista ja anna jäähtyä pellillä muutama minuutti. Leikkaa pizza annospaloiksi.

    Valitse roomalaiseen pizzaan haluamasi täytteet! Pizza blancossa täytteenä on pelkkä oliiviöljy ja suola ja pizza rossossa tomaattikastike. Suosittu pizza margherita täytetään tomaattikastikkeella, parmesanilla ja mozzarellalla ja viimeistellään tuoreella basilikalla ja oliiviöljyllä. Vai maistuisiko mielummin herkullinen salamipizza?

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
      Hinta 3,59/kpl
      3,59/kg
    • Plussa-etu −15 %
      Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,00/2 kpl
      22,73/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,19/kpl (27,05/kg)
    • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
      Hinta 7,09/kpl
      35,45/l
    • Myllärin Gluteeniton pizzajauho 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Fazer Gluteeniton pizzajauhoseos 650g
      Hinta 5,99/kpl
      9,22/kg
    • Meira merisuola 450g hieno, jodioitu
      Hinta 1,75/kpl
      3,89/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Jozo hieno merisuola 500g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      4,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 3,15/kpl
      28,64/kg
    • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
      Hinta 8,49/kpl
      42,45/l
    • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
      Hinta 6,65/kpl
      26,60/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (40 arviota)

    • Töppöhönö
      4 kuukautta sitten
      Ompas nopea respti nälkäiselle perheelle
    • Jaakko
      3 vuotta sitten
      No huh miten paljon aikaa vaatii. Ei oo mikään hetken päätös,leivonpa pizzan nälkään.
    • Jaakko
      3 vuotta sitten
      Moi, miten vesi deseinä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Jaakko, veden määrä on desilitroina on 3,4dl.
    • Tomi
      3 vuotta sitten
      "Painele taikinassa oleva ilmaa ensin reunoilta ulkoreunaa kohti ja sitten keskeltä reunoille." Resepti vaikuttaa herkulliselta, mutta mitä tässä kohtaa on tarkoitettu tapahtuvan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Tomi, taikinaa painellaan kevyesti pöydällä. Ensin reunoilta ulospäin ja sitten vielä keskeltä reunoille. Näin saadaan liika ilma taikinasta pois, mutta taikina pitää muotonsa paremmin.