Minttu-suklaajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Minttu-suklaajuustokakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Minttu-suklaajuustokakku valmistuu ilman liivatetta, sillä suklaa jähmettää täytteen. Koristele pinta minttutäytekekseillä ja ranskalaisilla pastilleilla.

    Ainekset

    16 annosta
    250 g (n. 21 kpl)
     
    tai
    75 g
     
    voita tai margariinia
    tai

    Täyte

    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    2 levyä (à 200 g)
     
    tai

    Koristeeksi

    100 g
     
    Pirkka Daniela minttutäytekeksejä
    tai
    1 ps (90 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 731 kJ / 414 kcal
    Rasva
    29 g
    josta tyydyttynyttä
    18,4 g
    Hiilihydraatit
    32,7 g
    josta sokereita
    25,8 g
    Proteiini
    4,7 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.

    Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto joukkoon.

    Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa tuorejuustovaahtoon.

    Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

    Irrota torttu vuoasta tarjoiluvadille. Koristele paloitelluilla kekseillä ja ranskalaisilla pastilleilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka ranskalaisia pastilleja 90 g RFA
      Hinta 1,49/kpl
      16,56/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Domino 350g Marianne täytekeksi
      Hinta 4,19/kpl
      11,97/kg
    • Look-O-Look Sweet Banana stripes Viinikumimakeinen 90g
      Hinta 1,65/kpl
      18,33/kg
    • Pirkka tikkarimix 10kpl/120g
      Hinta 1,49/kpl
      12,42/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (113 arviota)

    • Tiina
      1 vuosi sitten
      Voiko kokeilla puolet tummaasuklaata ja puolen vaikka Geisha suklaata?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Tiina, reseptin makuyhdistelmä on testattu K-koekeittiöllä, mutta voit halutessasi kokeilla korvata puolet tummasta suklaasta Geisha -suklaalla.
    • Sansu
      2 vuotta sitten
      Kauanko kakku säilyy jääkaapissa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Sansu, kakku säilyy jääkaapissa muovikelmulla peitettynä noin kolme päivää.
    • Miia
      2 vuotta sitten
      Muuten hyvä ja helppotekoinen kakku mutta itellä täyte ei jähmettynyt ollenkaan. Käytin tosin kuohukermaa vispikerman sijaan ja laitoin vain yhden suklaalevyn. Johtuisiko siitä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Miia, ikävä kuulla että täyte ei ole jähmettynyt. Tosiaan suklaan tarkoitus on jähmettää täyte ja sen vuoksi olisi olisi suositeltavaa käyttää kaksi suklaalevyä ohjeen mukaisesti.
    • nieminen
      4 vuotta sitten
      Erittäin hyvää. Helppo soveltaa! Valkosuklaa vadelma toimii erittäin hyvin😊
    • Sirpa
      4 vuotta sitten
      Helppo tehdä... Oli kyllä aika tuhtia tavaraa syöjien mielestä, jäi jopa syömättäkin sen takia. Olisiko pelkästään yksi suklaalevy riittänyt ja keventänyt kakkua, en tiedä... Tuskin teen toiste tällä reseptillä :-[
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Sirpa, harmillista ettei kakku ollut aivan mieleinen. Resepti on testattu K-koekeittiössä leivontasuklaalla, mutta sen voi toki vaihtaa esimerkiksi maitosuklaaseen, jolloin maku ei ole yhtä voimakas ja suklaan maku kevenee.
    • Jaakko
      4 vuotta sitten
      Voiko käyttää puolet maitosuklaata ja puolet tummaa? 🙂
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jaakko, resepti on testattu K-Koekeittiöllä leivontasuklaalla mutta voit toki kokeilla käyttää maitosuklaata. Maitosuklaata käytettäessä suklaan maku ei ole niin voimakas kuin leivontasuklaata käytettäessä.