Suklaajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suklaajuustokakku maistuu suklaalle ja appelsiinille. Kakku hyytyy osittain suklaalla ja osittain liivatelehdillä.
Ainekset
12 annosta
1 pkt (175 g) | kaurakeksejä tai |
50 g | tai |
2 rkl | kahvijuomaa tai |
Täyte | |
---|---|
2 | liivatelehteä tai |
200 g | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 1/2 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
1 tl | tai |
2 rkl | kahvijuomaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää pehmeä tai sulatettu rasva ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sulata suklaa hyvin miedolla lämmöllä kattilassa, mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa, tuorejuusto, sokeri, appelsiininkuori ja vaniljasokeri keskenään.
Kuumenna kahvi kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet kahvin joukkoon. Kaada liivateseos suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita. Yhdistä kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Voit pikahyydyttää kakun pakastimessa, noin 30 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(258 arvostelua)
- yli 60 min4,1(228 arvostelua)
- yli 60 min3,8(348 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(46 arvostelua)
- yli 60 min4,2(85 arvostelua)
- yli 60 min4,3(9 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(180 arvostelua)
- yli 60 min4,0(67 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (96 arvostelua)
- Aloitteleva tuorekaakkuilija4 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa? Muuttuuko koostumus jos vaikka unohtuu pakkaseen hyytymään liian kauaksi aikaa? Kokeiluun menee,ihana kakku jos fazerinan makua.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAloitteleva tuorekaakkuilija, kakun voi hyvin pakastaa. Ota kakku jääkaappiin sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoamista.
- minä vain6 vuotta sittenHei! Mitä kahvijuoma tarkoittaa - käykö normaali suodatinkahvi? Kuinka vahvaa kahvin kannattaa olla?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenminä vain, kahvijuoma tarkoittaa juuri tavallista suodatinkahvia. Kahvijuomasta voi halutessaan tehdä hiukan tavallista vahvempaa.
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenTodella herkullinen kakku! Maku muistuttaa ihanasti Fazerina-suklaata.