Minttuinen mansikkajuustokakku
Raikkaat Pirkka Daniela minttutäytekeksit antavat makua mansikkajuustokakulle. N. 0,85€/annos.
- 12 annosta
- yli 60 min
- 230 kcal / annos (90g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1/2pkt(à 350 g)Pirkka Daniela minttutäytekeksejä
- 50gValio Oivariinia
Täyte
- 4liivatelehteä
- 1prk(250 g)Pirkka mascarponea
- 1tlk(2 1/2 dl)Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 3/4dlsokeria
- 3rklsitruunanmehua
Mansikkaraita
- 1/2ps(à 500 g)Pirkka suomalaisia mansikoita (pakaste)
- 1liivatelehti
- 1/4dlsokeria
- 3/4dltuoretta minttua hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Upota kaikki liivatteet (yhteensä 5 kpl) kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Notkista mascarpone ja lisää joukkoon sokeri sekä vaniljasokeri. Lisää vaniljavaahto varovasti nostellen.
- Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista neljästä liivatteesta vesi pois ja liuota liivatteet sitruunamehuun. Jätä yksi liivate mansikkasosetta varten. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon.
- Sulata ja valuta mansikat. Ota talteen 1 rkl mansikoista irronnutta mehua. Nypi ja hienonna mintunlehdet. Soseuta mansikat. Sekoita kulhossa keskenään sokeri, mansikat ja hienonnettu minttu. Kuumenna pienessä kattilassa mansikkamehu ja liuota siihen liivate. Lisää liivate mansikkasoseen joukkoon.
- Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Valuta päälle suurin osa mansikkasoseesta ja lisää loput täytteestä. Koristele torttu jäljelle jääneellä mansikkasoseella.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
Tiesitkö että...
Huom! Jos käytät ulkomaalaisia mansikoita, keitä niitä ensin 2 minuuttia omassa nesteessään. Valuta marjat ja valmista kakku muuten samalla tavalla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 230 kcal963 kJ
- Proteiinia 3,4 g
- Hiilihydraatteja19,2 g
- Rasvaa15,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Miksi videolla ei sulateta rasvaa joka tulee keksipohjaan?
Jaakko, Oivariiin voi lisätä keksien joukkoon huoneenlämmössä pehmenneenä tai sulatettuna. Jos rasvan laittaa keksimurskan sekaan sulatettuna, vaatii se vähemmän sekoittamista. Videolla Oivariini laitetaan monitoimikoneeseen keksien kanssa samanaikaisesti, jolloin rasva sekoittuu tehokkaasti keksimurskan joukkoon.
Hei! Voiko tämän kakun pakastaa?
Sipe, sulatettuja marjoja ei tule pakastaa uudelleen ja kakun rakenne voi kärsiä pakastuksesta, joten en suosittele kakun pakastamista.