Mokkapalafudge
Valmista astetta överimpi versio perinteisistä mokkapaloista! Helppo maitosuklaafudge saa ylleen kahvinmakuisen mokkapalakuorrutteen, nam! Noin 0,40€/annos.*
24-30 palaayli 60 min
Ainekset
24-30 palaa
- 3levyä(á 200 g)Pirkka leivontamaitosuklaata
- 1prk(397 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 1/2tlsuolaa
Kuorrutus
- 50gPirkka voita
- 1/2dlkuumaa kahvia
- n. 5dltomusokeria
- 2rklPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25 cm x 20 cm) leivinpaperilla.
- Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Kaada joukkoon maitotiiviste ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä pois liedeltä ja mausta suolalla.
- Kaada massa vuokaan ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.
- Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu voi kattilassa. Lisää joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute fudgemassan päälle ja koristele nonparelleilla.
- Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
- Leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa hyvin peitettynä.
Tiesitkö että...
Fudge säilyy jääkaapissa noin 1-2 viikkoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Sulatin ensin suklaan, ja sitten sekoitin kondensoidun maidon, jotta koostumus on oikea. Tämän jälkeen pitää olla todella nopea, ettei aine jähmety kattilaan, ja saat kaadettua sen tarpeeksi juoksevassa muodossa vuokaan.
Hyvää
Paljon sokeria, erittäin hyvää oli.
Meillä oli 250 g:n paketti tomusokeria, joka laitettiin kokonaan kuorrutukseen sen enempää miettimättä, koska joidenkin googlaamalla löydettyjen mittamuunnosten mukaan se ei olisi pitänyt edes riittää. Omaan makuun kuorrutteesta tuli silti aivan liian makea. Lapset toki tykkäsivät!
Pohjaseos erottui suklaiseksi massaksi ja kirkkaaksi nesteeksi (näytti voilta), joita ei saanut enää sekoitettua keskenään. Oliko lämpöä liikaa vai mikä meni vikaan? Nähtäväksi jää vaikuttiko makuun..
Hikinen hämmentäjä, harmillista kuulla, että rasva on erottunut ja seos juoksettunut. Seosta on hyvä kuumentaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Tarkennamme työohjetta reseptiin.