Mokkapalafudge
- Annosmäärä24–30 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Valmista astetta överimpi versio perinteisistä mokkapaloista! Helppo maitosuklaafudge saa ylleen kahvinmakuisen mokkapalakuorrutteen, nam! Noin 0,40€/annos.*
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
24–30 palaa
3 levyä (á 200 g) | tai |
1 prk (397 g) | kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste) tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Kuorrutus | |
---|---|
50 g | tai |
1/2 dl | tai |
n. 5 dl | tomusokeria tai |
2 rkl | tai |
Lisäksi | |
1 rkl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25 cm x 20 cm) leivinpaperilla.
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Kaada joukkoon maitotiiviste ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä pois liedeltä ja mausta suolalla.
Kaada massa vuokaan ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.
Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu voi kattilassa. Lisää joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute fudgemassan päälle ja koristele nonparelleilla.
Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa hyvin peitettynä.
Fudge säilyy jääkaapissa noin 1–2 viikkoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(58 arviota)
- 30 - 60 min3,2(85 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 838 arviota)
- yli 60 min4,3(90 arviota)
- 30 - 60 min4,0(113 arviota)
- yli 60 min4,7(14 arviota)
- yli 60 min3,9(33 arviota)
- 30 - 60 min4,9(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (84 arviota)
- Mepu2 kuukautta sittenResepti näyttää hyvältä ja mielenkiintoiselta, ehdottomasti tulen kokeilemaan, aika helpolta näyttää.
- Kotileipuri2 kuukautta sittenReseptin alussa oleva maininta "gluteeniton", on harhaanjohtava, koska reseptissä on käytetty tuotteita jotka sisältävät gluteenia. Nomparellit sisältävät vehnätärkkelystä ja ovat keliaakikolle tai vehnäallergiselle kiellettyjä tuotteita. Sen sijaan useat strösselit ovat gluteenittomia. Jos gluteeniton leivonta ei ole tuttua ja noudattaa reseptin tuotteita, tekee keliaakikolle syömäkelvottoman leivonnaisen.
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenKotileipuri, kiitos kommentista! Korjaamme merkinnän.
- Arri2 kuukautta sittenMahdottoman hyvää!
- Splittaaja1 vuosi sittenSulatin ensin suklaan, ja sitten sekoitin kondensoidun maidon, jotta koostumus on oikea. Tämän jälkeen pitää olla todella nopea, ettei aine jähmety kattilaan, ja saat kaadettua sen tarpeeksi juoksevassa muodossa vuokaan.
- Kieli 4 v.1 vuosi sittenHyvää
- Ivi 6-v.1 vuosi sittenPaljon sokeria, erittäin hyvää oli.
- Sokeriöverit1 vuosi sittenMeillä oli 250 g:n paketti tomusokeria, joka laitettiin kokonaan kuorrutukseen sen enempää miettimättä, koska joidenkin googlaamalla löydettyjen mittamuunnosten mukaan se ei olisi pitänyt edes riittää. Omaan makuun kuorrutteesta tuli silti aivan liian makea. Lapset toki tykkäsivät!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHikinen hämmentäjä, harmillista kuulla, että rasva on erottunut ja seos juoksettunut. Seosta on hyvä kuumentaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Tarkennamme työohjetta reseptiin.
- Hikinen hämmentäjä1 vuosi sittenPohjaseos erottui suklaiseksi massaksi ja kirkkaaksi nesteeksi (näytti voilta), joita ei saanut enää sekoitettua keskenään. Oliko lämpöä liikaa vai mikä meni vikaan? Nähtäväksi jää vaikuttiko makuun..