MokkapalafudgeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mokkapalafudge

  • Annosmäärä24–30 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Valmista astetta överimpi versio perinteisistä mokkapaloista! Helppo maitosuklaafudge saa ylleen kahvinmakuisen mokkapalakuorrutteen, nam!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

24–30 palaa
3 levyä (á 200 g)
 
tai
1 prk (397 g)
 
kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Kuorrutus

50 g
 
tai
1/2 dl
 
tai
n. 5 dl
 
tomusokeria
tai
2 rkl
 
tai

Lisäksi

1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 067 kJ / 496 kcal
Rasva
20,5 g
josta tyydyttynyttä
13,2 g
Hiilihydraatit
69,3 g
josta sokereita
67,7 g
Proteiini
6,5 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25 cm x 20 cm) leivinpaperilla.

Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Kaada joukkoon maitotiiviste ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Siirrä pois liedeltä ja mausta suolalla.

Kaada massa vuokaan ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.

Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu voi kattilassa. Lisää joukkoon kahvi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute fudgemassan päälle ja koristele nonparelleilla.

Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

Leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa hyvin peitettynä.

Fudge säilyy jääkaapissa noin 1–2 viikkoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFA
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka Costa Rica kahvi 500g vaalea paahto RFA
    Hinta 4,99/kpl
    9,98/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Plussa-etu −8 %
    Pirkka Nonparelli 100g värikäs
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    20,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (21,90/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (105 arviota)

  • Pia
    6 kuukautta sitten
    Hei, voiko käyttää leivontasuklaan tilalla myös "jämäsuklaatia" (ruokahävikin vähentämiseksi?? Kunhan grammamäärä täsmää??
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Pia, halutessaan leivontasuklaan voi korvata tavallisella maitosuklaalla. Reseptiä ei ole kuitenkaan testattu tällä variaatiolla K-Koekeittiössä.
  • Isänpäiväksi
    6 kuukautta sitten
    Onko tämä makeinen vai leivonnainen?
  • Mepu
    1 vuosi sitten
    Resepti näyttää hyvältä ja mielenkiintoiselta, ehdottomasti tulen kokeilemaan, aika helpolta näyttää.
  • Kotileipuri
    1 vuosi sitten
    Reseptin alussa oleva maininta "gluteeniton", on harhaanjohtava, koska reseptissä on käytetty tuotteita jotka sisältävät gluteenia. Nomparellit sisältävät vehnätärkkelystä ja ovat keliaakikolle tai vehnäallergiselle kiellettyjä tuotteita. Sen sijaan useat strösselit ovat gluteenittomia. Jos gluteeniton leivonta ei ole tuttua ja noudattaa reseptin tuotteita, tekee keliaakikolle syömäkelvottoman leivonnaisen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kotileipuri, kiitos kommentista! Korjaamme merkinnän.
  • Arri
    1 vuosi sitten
    Mahdottoman hyvää!
  • Splittaaja
    2 vuotta sitten
    Sulatin ensin suklaan, ja sitten sekoitin kondensoidun maidon, jotta koostumus on oikea. Tämän jälkeen pitää olla todella nopea, ettei aine jähmety kattilaan, ja saat kaadettua sen tarpeeksi juoksevassa muodossa vuokaan.
  • Kieli 4 v.
    2 vuotta sitten
    Hyvää
  • Ivi 6-v.
    2 vuotta sitten
    Paljon sokeria, erittäin hyvää oli.
  • Sokeriöverit
    2 vuotta sitten
    Meillä oli 250 g:n paketti tomusokeria, joka laitettiin kokonaan kuorrutukseen sen enempää miettimättä, koska joidenkin googlaamalla löydettyjen mittamuunnosten mukaan se ei olisi pitänyt edes riittää. Omaan makuun kuorrutteesta tuli silti aivan liian makea. Lapset toki tykkäsivät!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Hikinen hämmentäjä, harmillista kuulla, että rasva on erottunut ja seos juoksettunut. Seosta on hyvä kuumentaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Tarkennamme työohjetta reseptiin.
  • Hikinen hämmentäjä
    2 vuotta sitten
    Pohjaseos erottui suklaiseksi massaksi ja kirkkaaksi nesteeksi (näytti voilta), joita ei saanut enää sekoitettua keskenään. Oliko lämpöä liikaa vai mikä meni vikaan? Nähtäväksi jää vaikuttiko makuun..