• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mozzarella-vihannessalaatti

Mozzarella-vihannessalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 222 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1limetti (kuoriraaste + mehu)
    • 1rklhunajaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Vadille

Koristeluun

    • basilikanlehtiä
    • parmesaanilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja mehu, hunaja, suola ja mustapippuri. Lisää mozzarellapallot marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi.
  2. Hienonna kevätipulit ja viipaloi sienet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä muutama minuutti, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sienet hetkeksi lautaselle jäähtymään.
  4. Levitä salaatin lehdet vadille. Lisää rucola, herneenversot ja sipulit. Asettele salaatin päälle sienet, marinoidut mozzarellapallot, aurinkokuivatut tomaatit ja kevyesti paahdetut pähkinät.
  5. Koristele basilikanlehdillä ja parmesaanilastuilla. Pirskottele mozzarellapallojen marinointikastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per 100 g

  • 222 kcal928 kJ
  • Proteiinia7,51 g
  • Hiilihydraatteja6,24 g
  • Rasvaa18,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1