• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Limetti-tofusalaatti

Tofusalaatissa maistuvat erilaiset ruukkukasvikset, sienet, suolapähkinä ja limetin mehu.
Limetti-tofusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(270 g)maustamatonta tofua
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1limetin mehu ja kuori
    • 1rklhunajaa
    • 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Salaatti

    • 1kesäsipuli
    • tai
    • 3kevätsipulia
    • 1/2ruukkua basilikaa
    • n. 1lkantarelleja, herkkusieniä tai siitakesieniä
    • 1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1ruukkujääsalaattia
    • 1ruukkurucolaa
    • 1ruukkuherneenversoja

Koristeeksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi tofu reiluiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hyvin pestyn limetin mehu- ja raaste, hunaja, suola ja mustapippuri. Lisää tofupalat marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi.
  2. Leikkaa kesäsipuli varsineen viipaleiksi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä muutama minuutti, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä sienet hetkeksi lautaselle jäähtymään.
  3. Revi salaatin lehdet vadille. Lisää herneenversot ja sipulit. Nosta salaatin päälle marinoidut tofukuutiot, sienet, aurinkokuivatut tomaatit ja pähkinät. Koristele parmesaanilastuilla.
  4. Pirskottele tofujen marinointikastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 396 kcal1 660 kJ
  • Proteiinia18 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3