Parmankinkku-mozzarellapizza
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Parmankinkku-mozzarellapizza on tehty italialaiseen tapaan siten, että osa täytteistä lisätään vasta uunista ottamisen jälkeen.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
2 tl | kuivahiivaa tai |
n. 4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 rkl | tai |
Täyte | |
2–3 dl | tai |
n. 2 dl | tai |
1/2 rs (à 250 g) | kirsikkatomaatteja tai |
Pinnalle | |
1 pkt (70 g) | tai |
1 ps (200 g/125 g) | tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 880 kJ / 211 kcal |
Rasva | 8,9 g |
josta tyydyttynyttä | 4 g |
Hiilihydraatit | 22 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 10 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja suola veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa noin 15 minuuttia.
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Voit tehdä myös kaksi pyöreää tai soikeaa pizzaa. Nosta pohja pellille anna kohota noin 10 minuuttia.
Levitä pohjan päälle pizzakastike, juustoraaste ja puolitetut kirsikkatomaatit.
Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pizza uunista ja lisää puolitetut parmankinkkuviipaleet, revitty mozzarella ja rucola. Mausta pippurilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Plussa-etu −18 %Pirkka pizzakastike 390gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,85/kgIlman Plussa-korttia 1,85/kpl (4,74/kg)
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70gHinta 4,59/kpl65,57/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka mozzarella 200g/125gPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/3 kpl10,67/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (12,40/kg)
- Suomalainen Rucola 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 8,49/kpl42,45/l
- Memmas Knossos Luomu Ekstra neitsyt oliiviöljy 250mlHinta 7,69/kpl30,76/l
- Hungry Chef Pizzakastike 260gHinta 3,25/kpl12,50/kg
- Hungry Chef Pizzakastike 260g DiavolaHinta 3,25/kpl12,50/kg
- Nams Terttukirsikkatomaatti 180g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lkEtuhinta 2,95/kpl14,75/kgnorm. 4,89/kpl (24,45/kg)
- Plussa-etu −12 %Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/3 kpl14,67/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (16,72/kg)
- Galbani mozzarella 125gHinta 1,99/kpl15,92/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 3,29/kpl65,80/kg
- Pirkka rucola 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(31 arviota)
- yli 60 min3,4(16 arviota)
- 30 - 60 min3,4(7 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
- 30 - 60 min4,6(212 arviota)
- 30 - 60 min4,8(75 arviota)
- 30 - 60 min3,3(178 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (160 arviota)
- Anna6 kuukautta sittenTodella herkullista, ja miten kuohkea pohja 👌
- JS2 vuotta sittenMaistu nirsolle teinillekin joten täytyy olla hyvää. Kannattaa kokeilla.
- Näin se vaan on4 vuotta sittenSuperhieno kuva ja propsit reseptistä. Tuskin tuun kuitenkaa kokeilee, sillä parmankinkku on pahasti yliarvostettua. Pepperonissa enemmän makua ja kilohinnassa vie 10-0.