Parmankinkku-mozzarellapizza
Parmankinkku-mozzarellapizza on tehty italialaiseen tapaan siten, että osa täytteistä lisätään vasta uunista ottamisen jälkeen. Tämäkin resepti vain n. 2,55€/annos*.
4 annosta30 - 60 min480 kcal / annos (270g)
Ainekset
4 annosta
Pohja
- 2dlvettä
- 2tlkuivahiivaa
- n. 4 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
Täyte
- 1/2rs(à 250 g)kirsikkatomaatteja
Pinnalle
- 1pkt(70 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
- 1pkt(125 g)Pirkka mozzarellaa
- 1ruukkurucolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos ja suola veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa noin 15 minuuttia.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Voit tehdä myös kaksi pyöreää tai soikeaa pizzaa. Nosta pohja pellille anna kohota noin 10 minuuttia.
- Levitä pohjan päälle pizzakastike, juustoraaste ja puolitetut kirsikkatomaatit.
- Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ota pizza uunista ja lisää puolitetut parmankinkkuviipaleet, revitty mozzarella ja rucola. Mausta pippurilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 270g100 g
- 480 kcal2 000 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja48 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Superhieno kuva ja propsit reseptistä. Tuskin tuun kuitenkaa kokeilee, sillä parmankinkku on pahasti yliarvostettua. Pepperonissa enemmän makua ja kilohinnassa vie 10-0.