Rosmariini-piimäkakku
Piimäkakku on helppo tehdä. Sekoita vain ainekset keskenään. Kakku säilyy pitkään mehevänä. N. 0,05€/annos.
n. 25 viipalettayli 60 min
Ainekset
n. 25 viipaletta
- 5dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 1tlsoodaa
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlrosmariinia
- 200gPirkka voita
- 1dlPirkka appelsiinimarmeladia
- 1/2dlsiirappia
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Hienonna rosmariini huhmaressa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata rasva ja sekoita joukkoon marmeladi. Lisää jauhoseokseen piimä, siirappi ja lopuksi rasvaseos. Sekoita ainekset puuhaarukalla tai taikinakaapimella juuri ja juuri sekaisin.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Helppo tehdä ja herkullinen kakku, tehty vaikka kuinka monta kertaa ja aina onnistunut!
Tosi hyvän makuinen ollakseen piimäkakku! Tätä pitää kehua muillekin.
Aivan ihana kakku! Todella herkullinen ja helppo tehdä.
Voiko kakun pakastaa, säilyykö maku hyvin?
Pakkas-Pirkko, rosmariini-piimäkakun voi hyvin pakastaa.
Ihana kakku. Helppo. Edullinen. Rosmariinia vielä puolet lisää, marmelaadin tilalle itse tehty omenasose. Nam.
Ihana kakku! Kakusta jää mukavan kostea ja rosmariinin maku sopii hyvin
Onko käytettävä rosmariini kuivattua vai tuoretta?
Kiitos kysymyksestä! Kyseessä on kuivattu rosmariini.