Rosmariini-piimäkakku
- Annosmäärän. 25 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
Piimäkakku on helppo tehdä. Sekoita vain ainekset keskenään. Kakku säilyy pitkään mehevänä.
Ainekset
n. 25 viipaletta
5 dl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | rosmariinia tai |
200 g | tai |
1 dl | tai |
2 dl | tai |
1/2 dl | siirappia tai |
Kuorrutus | |
---|---|
2 dl | tomusokeria tai |
n. 1 1/2 rkl n. 1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 847 kJ / 442 kcal |
Rasva | 16,6 g |
josta tyydyttynyttä | 10,9 g |
Hiilihydraatit | 67 g |
josta sokereita | 41,9 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Hienonna rosmariini huhmaressa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata rasva ja sekoita joukkoon marmeladi. Lisää jauhoseokseen piimä, siirappi ja lopuksi rasvaseos. Sekoita ainekset puuhaarukalla tai taikinakaapimella juuri ja juuri sekaisin.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Tee kakulle kuorrutus. Sekoita tomusokeriin sitruunanmehua tai vettä, kunnes seos on sopivan paksua ja juoksevaa. Lisää tarvittaessa hieman nestettä tai tomusokeria. Valuta seos lusikan avulla jäähtyneen kakun päälle.
Vinkki! Voit halutessasi myös värjätä kuorrutteen lisäämällä siihen geeliväriä. Lisää haluamaasi väriä seokseen yksi tippa kerrallaan, kunnes saavutat toivotun sävyn.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Oksasen puutarha Rosmariini 20g SuomiHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka appelsiinimarmeladi 450gHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1lHinta 1,19/kpl1,19/l
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dr.Oetker ruokasooda 200gHinta 1,35/kpl6,75/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210gHinta 2,39/kpl11,38/kg
- Saarioinen Appelsiinimarmeladi 230gHinta 1,89/kpl8,22/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki rasvaton piimä 0,5l laktoositonHinta 0,85/kpl1,70/l
- Pysyvästi edullinenValio rasvaton piimä 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(325 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 174 arviota)
- yli 60 min4,1(453 arviota)
- yli 60 min4,4(17 arviota)
- yli 60 min4,1(177 arviota)
- 30 - 60 min4,0(129 arviota)
- yli 60 min3,8(257 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (98 arviota)
- Sanna23 päivää sittenTätä tehdään meillä joka joulu. Ihana kakku!
- Anna30 päivää sittenTodella helppo ja maukas kakku. Makuun saa helposti vaihtelua vaihtamalla marmeladin makua, esim omena ja inkivääri toimii hyvin.
- Susanna1 vuosi sittenTästä tuli ihana, maukas ja vähän erilainen kuivakakku.
- AAA2 vuotta sittenPirkkalehdessä, kuvassa oli kuorrute ko. Kakkuun, miten ja mistä se kuorrute oli tehtY
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAAA, kiitos palautteesta, päivitämme ohjetta.
- Ansku2 vuotta sittenHelppo tehdä ja herkullinen kakku, tehty vaikka kuinka monta kertaa ja aina onnistunut!
- kotileipuri2 vuotta sittenTosi hyvän makuinen ollakseen piimäkakku! Tätä pitää kehua muillekin.
- Norie6 vuotta sittenAivan ihana kakku! Todella herkullinen ja helppo tehdä.
- Pakkas-Pirkko7 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa, säilyykö maku hyvin?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenPakkas-Pirkko, rosmariini-piimäkakun voi hyvin pakastaa.
- Johanna8 vuotta sittenIhana kakku. Helppo. Edullinen. Rosmariinia vielä puolet lisää, marmelaadin tilalle itse tehty omenasose. Nam.
- Anne8 vuotta sittenIhana kakku! Kakusta jää mukavan kostea ja rosmariinin maku sopii hyvin
- "Molemmat voidaan hienontaa huhmarissa"8 vuotta sittenOnko käytettävä rosmariini kuivattua vai tuoretta?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenKiitos kysymyksestä! Kyseessä on kuivattu rosmariini.