
Rosmariini-piimäkakku
- Annosmäärän. 25 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
5 dl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | rosmariinia tai |
200 g | tai |
1 dl | Pirkka appelsiinimarmeladia tai |
2 dl | tai |
1/2 dl | siirappia tai |
Kuorrutus | |
---|---|
2 dl | tomusokeria tai |
n. 1 1/2 rkl n. 1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 811 kJ / 433 kcal |
Rasva | 16,6 g |
josta tyydyttynyttä | 10,9 g |
Hiilihydraatit | 64,9 g |
josta sokereita | 40,9 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Hienonna rosmariini huhmaressa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata rasva ja sekoita joukkoon marmeladi. Lisää jauhoseokseen piimä, siirappi ja lopuksi rasvaseos. Sekoita ainekset puuhaarukalla tai taikinakaapimella juuri ja juuri sekaisin.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Tee kakulle kuorrutus. Sekoita tomusokeriin sitruunanmehua tai vettä, kunnes seos on sopivan paksua ja juoksevaa. Lisää tarvittaessa hieman nestettä tai tomusokeria. Valuta seos lusikan avulla jäähtyneen kakun päälle.
Vinkki! Voit halutessasi myös värjätä kuorrutteen lisäämällä siihen geeliväriä. Lisää haluamaasi väriä seokseen yksi tippa kerrallaan, kunnes saavutat toivotun sävyn.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka paistonkestävä appelsiinimarmeladi 280gHinta 2,29/kpl8,18/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,65/kpl1,83/kg
- Pirkka Luomu appelsiinimarmeladi 210gHinta 2,39/kpl11,38/kg
- Pirkka appelsiinimarmeladi 450gHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Meira ruokasooda 125g tölkkiHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sallinen Sooda 900g puhdistettuHinta 4,49/kpl4,99/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®Hinta 2,09/kpl2,09/l
- Valio rasvaton piimä 1lHinta 1,49/kpl1,49/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(290 arviota)
- yli 60 min3,7(46 arviota)
- 30 - 60 min4,0(912 arviota)
- 30 - 60 min4,3(75 arviota)
- yli 60 min4,3(40 arviota)
- 30 - 60 min4,0(76 arviota)
- yli 60 min3,9(227 arviota)
- yli 60 min4,0(136 arviota)
Arvostele resepti
- AAA9 kuukautta sittenPirkkalehdessä, kuvassa oli kuorrute ko. Kakkuun, miten ja mistä se kuorrute oli tehtY
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenAAA, kiitos palautteesta, päivitämme ohjetta.
- Ansku1 vuosi sittenHelppo tehdä ja herkullinen kakku, tehty vaikka kuinka monta kertaa ja aina onnistunut!
- kotileipuri1 vuosi sittenTosi hyvän makuinen ollakseen piimäkakku! Tätä pitää kehua muillekin.
- Norie5 vuotta sittenAivan ihana kakku! Todella herkullinen ja helppo tehdä.
- Pakkas-Pirkko5 vuotta sittenVoiko kakun pakastaa, säilyykö maku hyvin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPakkas-Pirkko, rosmariini-piimäkakun voi hyvin pakastaa.
- Johanna6 vuotta sittenIhana kakku. Helppo. Edullinen. Rosmariinia vielä puolet lisää, marmelaadin tilalle itse tehty omenasose. Nam.
- Anne6 vuotta sittenIhana kakku! Kakusta jää mukavan kostea ja rosmariinin maku sopii hyvin
- "Molemmat voidaan hienontaa huhmarissa"6 vuotta sittenOnko käytettävä rosmariini kuivattua vai tuoretta?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKiitos kysymyksestä! Kyseessä on kuivattu rosmariini.