Ryynirieska ja munavoi
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ohrarieska tai ryynirieska on ihanan mehevä ja maukas perinneruoka. Kannattaa kokeilla!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 palaa
1 l | tai |
4 dl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | tai |
2 rkl | voita sulatettuna tai |
Munavoi | |
---|---|
100 g | tai |
2 kpl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 808 kJ / 193 kcal |
Rasva | 8,8 g |
josta tyydyttynyttä | 5,3 g |
Hiilihydraatit | 21,1 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita piimän joukkoon rikotut ohrasuurimot ja anna turvota yön yli jääkaapissa.
Lisää kananmuna, suola ja vehnäjauhot. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se sulatetulla voilla. Levitä taikina uunipannulle.
Paista rieskaa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa munavoin kanssa.
Valmista munavoi. Hienonna kovaksi keitetyt, jäähtyneet kananmunat haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä rasva.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1lHinta 1,19/kpl1,19/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®Hinta 2,09/kpl2,09/l
- Valio rasvaton piimä 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Torino täysjyväohra 500 gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- yli 60 min4,1(86 arviota)
- yli 60 min3,9(75 arviota)
- yli 60 min3,8(50 arviota)
- alle 30 min3,3(154 arviota)
- alle 30 min3,8(101 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min4,7(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (93 arviota)
- Vidar2 kuukautta sittenHelppo ja maistuva sekä terveellinen vaihtoehto leivälle
- Esteri 82 v.1 vuosi sittenTodella ravitsevaa ja helppo tehdä.E
- Hänö1 vuosi sittenOnko uunipannu uunipelti vai jonkun kokoinen vuoka?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHänö, uunipannulla tarkoitetaan korkeareunaista uunipeltiä.
- MarLe2 vuotta sittenJos käyttää esikypsytettyja rikottuja ohrasuurimoita, muutama tunti huoneenlämmössä riittää turvotukseen. Osan ohrasuurimoista voi korvata mannasuurimoilla, tulee tiiviimpi rakenne ja pehmeämpi maku. Ja toki voin määrää lisäämällä saa aina parempaa.😁 Paistolämpötilaa lasken itse, koska uuneissa eroja. (Kiertoilmassa lämpöä vähemmän ja kypsyy nopeammin) Parasta tulisi leivinuunin äijällä, kaali lehdellä paistettuna, kuten lapsena ollessani Mammani paistoi. Hyvää!
- Tompparieska.2 vuotta sittenAivan mieletyömän hyvää. -90 luvun puolivälissä ex anoppini Mikkelissä teki tätä viikonloppuisin. Vaimosta tuli ero, mutta ei tästä hyvästä rieskasta.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSA, jos ohrasuurimoita turvottaa yön yli, kannattaa astia siirtää jääkaappiin. Mikäli aika on vain pari tuntia, voi massa olla sen aikaa huoneenlämmössä.
- SA4 vuotta sittenOhjeessa sanotaan että saa turvota yön yli. Pidetäänkö huoneenlämmössä?
- paljon leiponut4 vuotta sittenrieskan voi tehdä myös keitetystä ohrapuurosta. ei tule hapanta, lisätään vähän vehnäjauhoja ja munia, vähän voi sulaa. Tulee oikein hyvää. syödään munavoin kanssa. On juhanus ruokaa.
- -A-6 vuotta sittenRieska on todella hyvää ja kannattaa tehdä isompi annos kerralla, koska rieskan voi mainiosti pakastaa. Tuo 30 min 250 asteessa: liian kuuma uuni, palaa oitis! 225 tai jopa 200 astetta riittää.
- asd7 vuotta sittenRyynirieska on parasta mitä pitkään aikaan olen leiponut!