• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Ryynirieska ja munavoiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ryynirieska ja munavoi

Ohrarieska tai ryynirieska on ihanan mehevä ja maukas perinneruoka. Kannattaa kokeilla!

  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 215 kcal / annos (115g)

Ainekset

12 palaa

Munavoi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita piimän joukkoon rikotut ohrasuurimot ja anna turvota vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.
  2. Lisää kananmuna, suola ja vehnäjauhot. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se sulatetulla voilla. Levitä taikina uunipannulle.
  3. Paista rieskaa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa munavoin kanssa.
  4. Valmista munavoi. Hienonna kovaksi keitetyt, jäähtyneet kananmunat haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä rasva.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 215 kcal900 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua
  • -A-11.2.2018

    Rieska on todella hyvää ja kannattaa tehdä isompi annos kerralla, koska rieskan voi mainiosti pakastaa. Tuo 30 min 250 asteessa: liian kuuma uuni, palaa oitis! 225 tai jopa 200 astetta riittää.

  • asd11.4.2017

    Ryynirieska on parasta mitä pitkään aikaan olen leiponut!