Kirjautumisen kertakäyttöinen salasana ei toimi tällä hetkellä. Kirjauduthan salasanalla tai kokeile myöhemmin uudelleen
Ryynirieska ja munavoiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ryynirieska ja munavoi

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ohrarieska tai ryynirieska on ihanan mehevä ja maukas perinneruoka. Kannattaa kokeilla!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 palaa
1 l
 
tai
4 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
tai
2 rkl
 
voita sulatettuna
tai

Munavoi

100 g
 
tai
2 kpl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
808 kJ / 193 kcal
Rasva
8,8 g
josta tyydyttynyttä
5,3 g
Hiilihydraatit
21,1 g
josta sokereita
3,4 g
Proteiini
6,2 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita piimän joukkoon rikotut ohrasuurimot ja anna turvota yön yli jääkaapissa.

Lisää kananmuna, suola ja vehnäjauhot. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se sulatetulla voilla. Levitä taikina uunipannulle.

Paista rieskaa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa munavoin kanssa.

Valmista munavoi. Hienonna kovaksi keitetyt, jäähtyneet kananmunat haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä rasva.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/l
  • Valio rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Torino täysjyväohra 500 g
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
  • Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
    Hinta 2,49/kpl
    5,68/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Hinta 3,49/kpl
    6,02/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (93 arviota)

  • Vidar
    2 kuukautta sitten
    Helppo ja maistuva sekä terveellinen vaihtoehto leivälle
  • Esteri 82 v.
    1 vuosi sitten
    Todella ravitsevaa ja helppo tehdä.E
  • Hänö
    1 vuosi sitten
    Onko uunipannu uunipelti vai jonkun kokoinen vuoka?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Hänö, uunipannulla tarkoitetaan korkeareunaista uunipeltiä.
  • MarLe
    2 vuotta sitten
    Jos käyttää esikypsytettyja rikottuja ohrasuurimoita, muutama tunti huoneenlämmössä riittää turvotukseen. Osan ohrasuurimoista voi korvata mannasuurimoilla, tulee tiiviimpi rakenne ja pehmeämpi maku. Ja toki voin määrää lisäämällä saa aina parempaa.😁 Paistolämpötilaa lasken itse, koska uuneissa eroja. (Kiertoilmassa lämpöä vähemmän ja kypsyy nopeammin) Parasta tulisi leivinuunin äijällä, kaali lehdellä paistettuna, kuten lapsena ollessani Mammani paistoi. Hyvää!
  • Tompparieska.
    2 vuotta sitten
    Aivan mieletyömän hyvää. -90 luvun puolivälissä ex anoppini Mikkelissä teki tätä viikonloppuisin. Vaimosta tuli ero, mutta ei tästä hyvästä rieskasta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    SA, jos ohrasuurimoita turvottaa yön yli, kannattaa astia siirtää jääkaappiin. Mikäli aika on vain pari tuntia, voi massa olla sen aikaa huoneenlämmössä.
  • SA
    4 vuotta sitten
    Ohjeessa sanotaan että saa turvota yön yli. Pidetäänkö huoneenlämmössä?
  • paljon leiponut
    4 vuotta sitten
    rieskan voi tehdä myös keitetystä ohrapuurosta. ei tule hapanta, lisätään vähän vehnäjauhoja ja munia, vähän voi sulaa. Tulee oikein hyvää. syödään munavoin kanssa. On juhanus ruokaa.
  • -A-
    6 vuotta sitten
    Rieska on todella hyvää ja kannattaa tehdä isompi annos kerralla, koska rieskan voi mainiosti pakastaa. Tuo 30 min 250 asteessa: liian kuuma uuni, palaa oitis! 225 tai jopa 200 astetta riittää.
  • asd
    7 vuotta sitten
    Ryynirieska on parasta mitä pitkään aikaan olen leiponut!