• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ryynirieska ja munavoi

Ohrarieska tai ryynirieska on ihanan mehevä ja maukas perinneruoka. Kannattaa kokeilla!
Ryynirieska ja munavoi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 215 kcal / annos (115g)

Ainekset

12 palaa

Munavoi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita piimän joukkoon rikotut ohrasuurimot ja anna turvota vähintään 2 tuntia tai mielellään yön yli.
  2. Lisää kananmuna, suola ja vehnäjauhot. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se sulatetulla voilla. Levitä taikina uunipannulle.
  3. Paista rieskaa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa munavoin kanssa.
  4. Valmista munavoi. Hienonna kovaksi keitetyt, jäähtyneet kananmunat haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä rasva.

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 215 kcal900 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8