Munakasrulla
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
6 | kananmunaa tai |
5 dl | maitoa tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Täyte | |
---|---|
2 pkt (à 150 g) | Pirkka graavi - tai kylmäsavukirjolohiviipaleita tai |
4 | kevätsipulin vartta tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 671 kJ / 161 kcal |
Rasva | 9 g |
josta tyydyttynyttä | 4,3 g |
Hiilihydraatit | 9,3 g |
josta sokereita | 3,7 g |
Proteiini | 10,2 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Hienonna graavi- tai kylmäsavulohi ja kevätsipulin varret (noin 2 dl). Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Levitä täyte jäähtyneen munakaslevyn pinnalle. Rullaa kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Kääri munakasrulla leivinpaperiin tai folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Leikkaa munakasrulla annospaloiksi ja tarjoa illanistujaisissa, välipalana tai buffetpöydän suolaisena.
Kokeile myös kinkkutäytettä: 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna (1 dl), 1 paprika hienonnettuna, 200 g palvikinkkua hienonnettuna, 2 rs (à 180 g) Pirkka ruohosipulituorejuustoa, mustapippuria. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen munakaslevyn päälle.