Munakasrulla
Munakasrulla on tosi helppo suolainen tarjottava illanistujaisiin tai juhlapöytään voileipäkakun tilalle. Munakasrullan voit täyttää oman makusi mukaan. Noin 0,90 €/annos*
15 annosta30 - 60 min
Ainekset
15 annosta
- 6kananmunaa
- 5dlmaitoa
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Täyte
- 2pkt(à 150 g)Pirkka graavi - tai kylmäsavukirjolohiviipaleita
- 4kevätsipulin vartta
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuuustoa
- ripausmustapippuria
- 1rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- Hienonna graavi- tai kylmäsavulohi ja kevätsipulin varret (noin 2 dl). Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Levitä täyte jäähtyneen munakaslevyn pinnalle. Rullaa kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Kääri munakasrulla leivinpaperiin tai folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Leikkaa munakasrulla annospaloiksi ja tarjoa illanistujaisissa, välipalana tai buffetpöydän suolaisena.
Kommentoi
Miksi vehnäjauhoja? Tämä ohje on enemmän pannukakku kuin munakas. Munakasrullaan tarvitsee vain munia ja kermaa + mausteet.