Savulohipiirakka
Savulohipiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Savulohitäytteinen piirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Sitruunankuori raikastaa täytteen, mutta sen voi halutessaan jättää poiskin.
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 1/2tlsuolaa
- 100gvoita tai leivontamargariinia
- 2rklvettä
Täyte
- 250glämminsavustettua kirjolohifileetä
- 100g(60 g)nippu- tai kevätsipulia hienonnettuna
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 3kananmunaa
- 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1dlkevytmaitoa
- 1/2tlmustapippuria
- n. 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Poista lohesta nahka ja ruodot, paloittele kala. Levitä kala, sipuli, tilli ja sitruunankuori tasaisesti puolikypsälle pohjalle. Sekoita juustoraaste täytteen joukkoon.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ranskankerma ja maito. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Kypsennä piirakkaa vielä noin 30 minuuttia uunin alatasolla. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Tiesitkö että...
Käytä kesällä sipulin ja kevätsipulin tilalla nippusipulia varsineen.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Oli erinomainen. Voisiko saada tämän piirakan ravintosisällön, kiitos!
Leipojamummo, valitettavasti ravintosisältöä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Palautteesi välittyy reseptien tekijöille.