Savulohipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
1 (50 g) | keltasipuli tai |
1 (200 g) | hapanta omenaa (esim. Granny Smith) tai |
1 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
1/2 rs (à 180 g) | tai |
1 dl | maitoa tai |
1 prk (50 g/35 g) | tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
300 g | lämminsavulohta tai |
Ravintosisältö
Energia | 849 kJ / 203 kcal |
Rasva | 13,6 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 11,4 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Täyte
Hienonna sipuli. Kuori ja paloittele omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää omena ja suola ja jatka paistamista 5 minuuttia.
Vatkaa munat ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Lisää maito, valutetut kaprikset, tilli, sitruunankuori ja -mehu sekä pippuri.
Levitä omena-sipuliseos puolikypsälle piirakkapohjalle. Käsittele lohi nahattomaksi ja ruodottomaksi ja murenna piirakalle. Kaada muna-maito päällimmäiseksi.
Jatka piirakan paistamista vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Piirakka maistuu myös kylmänä.
Voit tehdä savulohipiirakasta ison peltipiirakan juhliin. Tuplaa vain ainesten määrä.