• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustaherukkaiset kuusileivokset

Mustaherukkaiset kuusileivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12-16 palaa
  • yli 60 min
  • 300 kcal / 100 g

Ainekset

12-16 palaa

Pohja

    • 3kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 1 1/2dljuoksevaa margariinia tai leivontamargariinia
    • sulatettuna
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2dlPirkka maitoa
    • 200g(3-4 dl)mustaherukoita (pakaste)

Kuorrutus

Koristeeksi

    • 1dltomusokeria
    • n. 1/2rklvettä
    • pari tippaa / veitsenkärjellinenvihreää elintarvikeväriä, nestemäistä tai jauhetta
    • koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (3 l). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää joukkoon lopuksi jäiset marjat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kinuskikastike ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä pehmeä kuorrute tortun päälle ja anna jähmettyä.
  3. Sekoita tomusokerista, vedestä ja elintarvikeväristä tasainen, notkea seos. Lusikoi seos muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Leikkaa kakku 12-16 tasakokoiseen palaan ja koristele palat kuusiksi tomusokerikuorrutuksella ja koristerakeilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää leivoksiin muitakin marjoja, kuten esimerkiksi vadelmia tai puolukoita.

Ravintosisältö per 100 g

  • 300 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia4,56 g
  • Hiilihydraatteja46,8 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille