• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä suklaa-kinuskikakku

Mehevä suklaa-kinuskikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 259 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Pohja

Kostutus

Täyte

Kuorrutus

Koristeeksi

    • hasselpähkinä- tai suklaarouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (irtopohja)kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  2. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta levyt vesi-mehuseoksella.
  3. Keitä sulanutta marjasekoitusta kattilassa 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Voit kuumentaa marjat myös mikrossa. Jäähdytä ja sekoita joukkoon hillo. Levitä pohjalevylle puolet täytteestä. Täytä toinen väli samoin. Nosta päälle kansilevy. Peitä kakku kelmulla ja nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna mehevöityä jääkaapissa yön yli.
  4. Kuumenna kinuskikastike kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle.
  5. Koristele kakun reunat esimerkiksi hasselpähkinä- tai suklaarouheella. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 259 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia3,56 g
  • Hiilihydraatteja41,1 g
  • Rasvaa8,61 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4