Mustapapu-bataattivuoka
Kokeile laittaa laatikkoon perunan tai pastan sijaan bataattia! Paahdettu bataatti saa kaverikseen mustapapuja, pinaattia ja maukkaan tomaattikastikkeen.
4–5 annostayli 60 min
Ainekset
4–5 annosta
- 2(n. 1 kg)bataattia
- 1rklöljyä
- 1/4tlsuolaa
- 1tlk(380 g/230 g)Pirkka mustapapuja suolaliemessä
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
Kastike
- 2(160 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1rklöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1prk(2,5 dl)Pirkka kauraruokaa, paahdettu sipuli
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja kuutioi bataatit. Pane bataattikuutiot uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy, juustokumina ja suola.
- Paahda bataatteja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Huuhdo ja valuta mustapavut. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon kauraruoka.
- Sekoita pavut ja pinaatti bataattien joukkoon. Voit säästää osan pinaatista koristeluun. Kaada päälle kastike.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele babypinaatilla.
Katso video
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- 30 - 60 min4,3(298 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(116 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(122 arvostelua)
Kommentoi
Tästä tuli oikeestaan tosi hyvää, mutta käytin bataatin tilalla kotimaista kurpitsaa.