• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Shakshuka

Shakshuka on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä perinteinen pannu, jossa kananmunat hyydytetään maukkaaseen tomaattikastikeeseen.
Shakshuka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuutioi sipuli ja paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko. Kuullota sipulia ja paprikaa öljyssä paistokasarissa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää juustokumina, paprikajauhe, suola ja hienonnettu chili.
  2. Kaada kasariin huuhdotut ja valutetut kikherneet. Lisää tomaattipyree, säilyketomaatit sekä 1 dl vettä (huuhdo säilyketölkki vedellä). Riko säilyketomaattien rakenne lastalla. Anna seoksen kiehahtaa.
  3. Lisää kananmunat paistokseen yksi kerrallaan. Riko kananmuna lasiin, tee tomaattiseoksen pinnalle pieni kuoppa ja kaada kananmuna koloon. Tee samoin kaikille kananmunille. Älä enää sekoita, vaan hyydytä kananmunat erillään toisistaan.
  4. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi. Ripottele pinnalle pippuria ja tuoretta korianteria.

Tiesitkö että...

Vinkki! Shakshuka sopii erinomaisesti viikonlopun brunssille.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 170 kcal703 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille38
  • asda15.3.2016

    Varpu, ruoka on kylläkin alunperin tunisialainen. Israeliin ruoka on rantautunut vasta 50-luvulla.

  • Varpu15.3.2016

    Ihana nähdä israelilaisen ruoan resepti teidän sivuilla! Kiitos, tämä lämmitti mieltä :)

  • kokeilen silti14.3.2016

    pakko vielä sanoa, ettei shakshoukaan kuulu myöskään makkara tai mikään muukaan liha. sitä - tai vaikka joulukinkkua ;) - voi lisäillä oman halunsa mukaan, mutta se on sitten ihan jotain muuta kuin shakshoukaa kuin tarjoilllaan.

  • kokeilen silti14.3.2016

    olen useammassakin maassa Lähi-Idässä nauttinut tätä ihanuutta aamiaisella, mutta koskaan reseptiin ei ole kuulunut kikherneitä. tämä on ihan ehdoton aamusuosikkini reissussa. kotona (laiskan aamussa) ehkä hieman vaivalloinen. ;)

  • kyrsää sinne14.3.2016

    Toki voi lisätä makkaraa! Laittaisin makkarat paistumaan hieman sipulin ja paprikan jälkeen. Käy myös esim. kypsät lihapullat tai mitä vaan tähteitä, mitkä omaan makuun sopii!.

  • Huihai14.3.2016

    No voiko siihen laittaa makkaraaaa....

  • Petri14.3.2016

    Ihan sama kuva mainoslehdessäkin. Ei siinä mitään makkaraa ole.

  • Pirkka Grillimakkara25.2.2016

    Missä makkara ?????

  • Kuluttajapalvelu25.2.2016

    Pahoittelut, että K-supermarketin mainoslehtisessä ollut kuva on aiheuttanut epäselvyyttä. Mainoslehtisessä on käytetty toista kuvaa, jossa ruokaan on käytetty myös makkaraa. Tämä ohje on sen sijaan kasvisversio. Toki halutessaan tätä ruokaa voi varioida ja lisätä joukkoon esimerkiksi makkaraa.

  • kokki toinen24.2.2016

    hei, itse myös ihmettelin mihin lehdessä olevat makkarat ovat kadonneet :( ! Ilmeisesti kikherneet voi korvata makkaralla vai kuinka?

  • kokki kolonen24.2.2016

    Niin tässä kuvassa ei näy makkaraa mut kotiin tuli Super marketin mainoslehti, jossa kuvassa on ihan selkeesti makkaraa vaik ohjeessa ei olekaan

  • Nimetön käyttäjä24.2.2016

    Ei oo makkaraa vaan kikherneitä.

  • Grillimakkara24.2.2016

    Minne makkara on unohtunut ? Kuvassa pannulla on selvästi makkaraa, mutta ei reseptissä.

  • Kuluttajapalvelu18.2.2016

    Kokkikerho, kiitos paljon hyvästä huomiosta. Valmistustusohjetta täydennettiin chilin käytön osalta.

  • kokkikerho16.2.2016

    Missä kohdassa chili laitetaan?