Shakshuka
Shakshuka on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä perinteinen pannu, jossa kananmunat hyydytetään maukkaaseen tomaattikastikeeseen.
4 annostaalle 30 min170 kcal / annos (260g)
Ainekset
4 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 1(200 g)paprika
- 1rklöljyä
- 1 1/2tljuustokuminaa eli jeeraa
- 1tlpaprikaa
- 1tlsuolaa
- 1tlk(380/230 g)Pirkka kikherneitä
- 1tlk(400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 1dlvettä
- 4kananmunaa
- ripausmustapippuria
- tuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Kuutioi sipuli ja paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko. Kuullota sipulia ja paprikaa öljyssä paistokasarissa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää juustokumina, paprikajauhe, suola ja hienonnettu chili.
- Kaada kasariin huuhdotut ja valutetut kikherneet. Lisää tomaattipyree, säilyketomaatit sekä 1 dl vettä (huuhdo säilyketölkki vedellä). Riko säilyketomaattien rakenne lastalla. Anna seoksen kiehahtaa.
- Lisää kananmunat paistokseen yksi kerrallaan. Riko kananmuna lasiin, tee tomaattiseoksen pinnalle pieni kuoppa ja kaada kananmuna koloon. Tee samoin kaikille kananmunille. Älä enää sekoita, vaan hyydytä kananmunat erillään toisistaan.
- Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi. Ripottele pinnalle pippuria ja tuoretta korianteria.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Shakshuka sopii erinomaisesti viikonlopun brunssille.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 260g100 g
- 170 kcal703 kJ
- Proteiinia 10 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Milloin kananmunasta tuli kasvisruoka?
niin ja suolaa en laita jos on tarpeeksi chiliä ja pippuria
tätä on helppo varioida; esim pyreetä tai tölkkitomaattia ei tarvita kun käyttää tarpeeksi oikeaa tomaattia. sipulit, paprikat ja tomaatit olen pilkkonut jo edellisenä iltana ja laittanut öljyn kanssa jääkaappiin rasiassa ja ovat mukavasti maustuneet aamulla.
Varpu, ruoka on kylläkin alunperin tunisialainen. Israeliin ruoka on rantautunut vasta 50-luvulla.
Ihana nähdä israelilaisen ruoan resepti teidän sivuilla! Kiitos, tämä lämmitti mieltä :)
pakko vielä sanoa, ettei shakshoukaan kuulu myöskään makkara tai mikään muukaan liha. sitä - tai vaikka joulukinkkua ;) - voi lisäillä oman halunsa mukaan, mutta se on sitten ihan jotain muuta kuin shakshoukaa kuin tarjoilllaan.
olen useammassakin maassa Lähi-Idässä nauttinut tätä ihanuutta aamiaisella, mutta koskaan reseptiin ei ole kuulunut kikherneitä. tämä on ihan ehdoton aamusuosikkini reissussa. kotona (laiskan aamussa) ehkä hieman vaivalloinen. ;)
Toki voi lisätä makkaraa! Laittaisin makkarat paistumaan hieman sipulin ja paprikan jälkeen. Käy myös esim. kypsät lihapullat tai mitä vaan tähteitä, mitkä omaan makuun sopii!.
No voiko siihen laittaa makkaraaaa....
Ihan sama kuva mainoslehdessäkin. Ei siinä mitään makkaraa ole.
Missä makkara ?????
Pahoittelut, että K-supermarketin mainoslehtisessä ollut kuva on aiheuttanut epäselvyyttä. Mainoslehtisessä on käytetty toista kuvaa, jossa ruokaan on käytetty myös makkaraa. Tämä ohje on sen sijaan kasvisversio. Toki halutessaan tätä ruokaa voi varioida ja lisätä joukkoon esimerkiksi makkaraa.
hei, itse myös ihmettelin mihin lehdessä olevat makkarat ovat kadonneet :( ! Ilmeisesti kikherneet voi korvata makkaralla vai kuinka?
Niin tässä kuvassa ei näy makkaraa mut kotiin tuli Super marketin mainoslehti, jossa kuvassa on ihan selkeesti makkaraa vaik ohjeessa ei olekaan
Ei oo makkaraa vaan kikherneitä.
Minne makkara on unohtunut ? Kuvassa pannulla on selvästi makkaraa, mutta ei reseptissä.
Kokkikerho, kiitos paljon hyvästä huomiosta. Valmistustusohjetta täydennettiin chilin käytön osalta.
Missä kohdassa chili laitetaan?