• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustekalarenkaat ja aioli eli valkosipulimajoneesi

Uunissa valmistuvat mustekalarenkaat ovat helppo tarjottava illanistujaisiin. Valkosipulimajoneesikin valmistuu hetkessä sauvasekoittimella. N. 0,85€/annos*.
Mustekalarenkaat ja aioli eli valkosipulimajoneesi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 487 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(250 g)Pirkka mustekalarenkaita (pakaste)

Aioli eli valkosipulimajoneesi

    • 1kananmuna
    • 2tlvalkoviinietikkaa
    • 1tldijoninsinappia
    • 1/4tlsuolaa
    • 2 1/2dlöljyä
    • 2-3valkosipulinkynttä

Lisäksi

    • sitruunalohkoja

Valmistus

alle 30 min
  1. Paista mustekalarenkaita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  2. Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapean ja korkean kulhon pohjalle. Lisää etikka, sinappi ja suola sekä viimeiseksi huoneenlämpöinen öljy.
  3. Paina sauvasekoittimen terä kulhon pohjaan ja käynnistä laite. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää hiljalleen kohti pintaa, kunnes öljy on sekoittunut tasaisesti.
  4. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita lusikalla majoneesin joukkoon.
  5. Anna majoneesin tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoa mustekalarenkaat valkosipulimajoneesin, sitruunalohkojen ja raikkaan salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Majoneesi säilyy jääkaapissa 3-4 päivää. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 487 kcal2 040 kJ
  • Proteiinia4,85 g
  • Hiilihydraatteja9,89 g
  • Rasvaa47,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3