Mustekalarenkaat ja aioli eli valkosipulimajoneesiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustekalarenkaat ja aioli eli valkosipulimajoneesi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Uunissa valmistuvat mustekalarenkaat ovat helppo tarjottava illanistujaisiin. Valkosipulimajoneesikin valmistuu hetkessä sauvasekoittimella.

    Ainekset

    4 annosta
    1/2 pkt (250 g)
     
    Mustekalarenkaita (pakaste)
    tai

    Aioli eli valkosipulimajoneesi

    1
     
    kananmuna
    tai
    2 tl
     
    valkoviinietikkaa
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    öljyä
    tai
    2–3
     
    valkosipulinkynttä
    tai

    Lisäksi

     
    sitruunalohkoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 902 kJ / 455 kcal
    Rasva
    46,3 g
    josta tyydyttynyttä
    3,7 g
    Hiilihydraatit
    2,1 g
    josta sokereita
    0,2 g
    Proteiini
    8,9 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Paista mustekalarenkaita 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

    Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapean ja korkean kulhon pohjalle. Lisää etikka, sinappi ja suola sekä viimeiseksi huoneenlämpöinen öljy.

    Paina sauvasekoittimen terä kulhon pohjaan ja käynnistä laite. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää hiljalleen kohti pintaa, kunnes öljy on sekoittunut tasaisesti.

    Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita lusikalla majoneesin joukkoon.

    Anna majoneesin tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoa mustekalarenkaat valkosipulimajoneesin, sitruunalohkojen ja raikkaan salaatin kanssa.

    Vinkki! Majoneesi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Dijon -sinappi 210g
      Hinta 2,55/kpl
      12,14/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,1 (21 arviota)