• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkainen salaatti

Tuoreet mustikat maistuvat helpossa salaatissa sekä kokonaisina ja että vinaigrettessa. N. 1,65 €/annos.
Mustikkainen salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 320 kcal / annos (150g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rklvoita
    • 150gerilaisia salaatteja (esim. jääsalaattia ja
    • tammenlehtisalaattia)
    • 1-2(200 g)omenaa
    • 1pkt(125 g)sinihomejuustoa
    • 2dlmustikoita

Mustikkavinaigrette

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuutioi saaristolaisleipä pieniksi kuutioiksi. Paista leipäkuutiot pannulla voissa, kunnes ne muuttuvat hieman rapeiksi.
  2. Valmista mustikkainen vinaigrette soseuttamalla mustikat sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat kastikkeesta löysempää, voit lisätä öljyn määrää.
  3. Kuutioi omenat ja sinihomejuusto. Levitä revitty salaatti, omenat ja sinihomejuusto laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle mustikat ja leipäkuutiot. Tarjoa mustikkavinaigretten kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 320 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8