RaparperijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperijuustokakku

Ihana paistettu raparperijuustokakku sopii juhannuksen jälkiruoaksi tai kesäjuhlien kahvipöytään. Noin 0,70€/annos*

  • 12 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
  2. Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman vuoan reunoille.
  3. Paloittele raparperit pieniksi. Sekoita sokeri, jauhot ja kardemumma raparperipalojen joukkoon.
  4. Kaada seos pohjan päälle ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. (Laita vuoan alle leivinpaperi, jotta mahdollisesti irtoava neste ei valu uunin pohjalle.)
  5. Sekoita kerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan raparperien päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka juustokakun paistamista 175-asteessa noin 45 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin ja jäähdytä täysin ennen vuoan avaamista. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille