Hyppää sisältöön
RaparperijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Ihana paistettu raparperijuustokakku sopii juhannuksen jälkiruoaksi tai kesäjuhlien kahvipöytään.

    Ainekset

    12 annosta

    Keksipohja

    1/2 pkt (à 400 g)
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Raparperiseos

    5 dl (250 g)
     
    raparperia pieninä paloina
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Täyte

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1 rs (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    3
     
    tai
    1 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 220 kJ / 291 kcal
    Rasva
    16,1 g
    josta tyydyttynyttä
    8,1 g
    Hiilihydraatit
    29,7 g
    josta sokereita
    19,1 g
    Proteiini
    6,3 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
    Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman vuoan reunoille.
    Paloittele raparperit pieniksi. Sekoita sokeri, jauhot ja kardemumma raparperipalojen joukkoon.
    Kaada raparperiseos pohjan päälle ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. (Laita vuoan alle leivinpaperi, jotta mahdollisesti irtoava neste ei valu uunin pohjalle.)
    Sekoita kerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan raparperien päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka juustokakun paistamista 175-asteessa noin 45 minuuttia.
    Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin ja jäähdytä täysin ennen vuoan avaamista. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka täysjyvädigestive 400g
      Hinta 1,69/kpl
      4,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,59/kpl
      0,80/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,00/kpl
      10,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (11,45/kg)
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,89/kpl
      7,23/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 1,95/kpl
      3,36/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
      Hinta 2,69/kpl
      6,73/kg
    • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
      Hinta 2,85/kpl
      7,13/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (282 arviota)

    • 8 kuukautta sitten
      Paisto ohje?kauanko ja missä asteessa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 kuukautta sitten
      Mä, paisto-ohjeet löytyvät valmistusohjeen kohdista 4. ja 5.
    • Raparperifani
      8 kuukautta sitten
      Mitä tarkoittaa "Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi." ?Peitetäänkö vuoan pohja vai reunat leivinpaperilla? Vai molemmat?
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 kuukautta sitten
      Raparperifani, leivinpaperi laitetaan irtopohjan päälle siten, että paperi saa mennä reilusti reunojen yli. Tämän jälkeen vuoan reunat asetetaan pohjan uriin ja vuoan reunasta kiristetään osat yhteen. Mikäli leivinpaperia on runsaasti yli reunojan voi sitä leikata lyhyemmäksi saksilla.
    • Popup kahvilan leipuri
      8 kuukautta sitten
      Tein kakun toisen kerran ja molemmilla kerroilla kakun pinta on halkeillut uunista poiston jälkeen. Mikähän on vikana? Paistaako liikaa vai liian vähän, tein kuitenkin täysin ohjeen mukaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 kuukautta sitten
      Popup kahvilan leipuri, harmillista kuulla, että juustokakun pinta on halkeillut. Tämä on onneksi vain esteettinen ongelma eikä este kakun käytölle. Resepti on testattu toimivaksi K-Koekeittiössä. Pinnan halkeileminen on mahdollisesti merkki siitä, että paistolämpötila on ollut turhan korkea, koska uunien tehoissa on vaihtelua. Tarvittaessa lämpötilaa voi hieman laskea (150 asteeseen) siinä vaiheessa, kun juustokakkumassa lisätään vuokaan. Tämän myötä paistoaikaa voi olla myös tarpeen hieman pidentää.
    • Mami
      1 vuosi sitten
      Ihana resepti, oli tosi hyvä kakku. Voisiko sen joulun aikaan tehdä omenoista jotenkin?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Mami, kakku on testattu käyttäen raparperia. Halutessasi voit kokeilla tehdä kakun omenista. Tällöin kannattaa valita kiinteitä, hapahkoja omenia. Sokerin määrää kannattaa hieman vähentää.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Kate, resepti on testattu vispikermalla, mutta voit hyvin käyttää myös kuohukermaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Amatööri, kyllä, alatasolla paistetaan myös jälkimmäinen osa kypsennyksestä!
    • Amatööri
      2 vuotta sitten
      Jatketaanko kakun paistamista alatasolla täytteen lisäämisen jälkeen?
    • Minou
      3 vuotta sitten
      Erinomaisen herkullinen kakku. Israelissa asuva bloggaaja oli leiponut tämän kakun ja saanut kehuja joten päätin leipoa minäkin. Vehnäjauhojen sijasta käytin hienoa mantelijauhoa ja lisäksi vähän Maizenaa ja onnistui hyvin. Käytän usein mantelijauhoa makeaan leivontaan. Se antaa hyvää makua ja rakennetta.
    • Nam
      4 vuotta sitten
      Voisko raparperit olla pakastettuja?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Nam, resepti on testattu K-koekeittiöllä tuoreilla raparpereille. Voit toki halutessasi kokeilla tehdä kakun pakastetuista raparpereista. Tällöin raparperit kannattaa valuttaa huolellisesti ennen käyttöä.
    • Raparperijuustokakkuun rakastunut
      5 vuotta sitten
      Aivan taivaallisen ihana kakku. Meidän perheessä niin aikuiset kuin lapsetkin tykkäävät. Maizenajauhot olen korvannut aina perunajauhoilla (hieman vähemmän pitää laittaa niitä)
    • Hanna
      5 vuotta sitten
      Tykkään enemmän kaurakeksipohjasta mutta muuten tämä oli hyvä. Tuoreiden vadelmien kanssa toimi mainiosti!
    • Mummu
      5 vuotta sitten
      Tehty gluteeniton vaihtamalla v-jauhot glut. jauhoihin (esim sunnuntai glut. ) ja keksit tietenkin glut. ( esim kaurakeksi glut.) Syötävän hyvää!
    • Ei-niin-kätevä-emäntä
      5 vuotta sitten
      Miksi ohjeen aluksi lukee '30 - 60 min'? Kakkuahan paistetaan 15 min + 45 min. Lisäksi täytyy tehdä jotain eli hienontaa, sulattaa, sekoittaa, painella, paloitella, kaataa, vatkata, lisätä ja koristella. Kaikkeen tähän menee yllättävän kauan aikaa. - Aion kuitenkin varata aikaa :D ja kokeilla, koska tässä ei tarvinnut käyttää liivatetta.
    • Leipuri
      5 vuotta sitten
      Hyvä resepti. Sääli vain, että kaikkia tuotteita ei K-kaupoista voi ostaa, siellä kun lähes kaikki maitotuotteet ovat laktoosittomia. Laktoosittomien hapanmaitotuotteiden maku ei ole sama kuin laktoosillisten. Mielestäni kaikki asiakkaat pitäisi ottaa huomioon, ei vain minoriteetit.
    • Raparperi
      5 vuotta sitten
      Teen juurikin tätä tyttäreni rippijuhliin.
    • Janski
      5 vuotta sitten
      Aivan täydellisen ihana kakku! Ei säily vieraille - pitää syödä itse ja tehdä toinen juhliin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Adelheid, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot maissi- tai perunajauhoilla.
    • Adelheid
      5 vuotta sitten
      Voisiko raparperitäytteeseen korvata jauhot Maizenalla tai perunajauhoilla? Ja kuinka paljon sitä kannattaa laittaa? Ajattelin tehdä kakun gluteenittomana vaihtamalla keksit gluteenittomiin, mutta mutta tuossahan oli myös jauhoja...
    • Porkkana
      5 vuotta sitten
      Tosi hyvä, maistui kaikille!