Raparperijuustokakku
Ihana paistettu raparperijuustokakku sopii juhannuksen jälkiruoaksi tai kesäjuhlien kahvipöytään. Noin 0,70€/annos*
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1/2pkt(à 400 g)Pirkka täysjyvädigestivekeksejä
- 75gvoita
- 5dl(250 g)raparperia pieninä paloina
- 1dlsokeria
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2tlkardemummaa
Täyte
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1rs(200 g)Valio Viola vaniljatuorejuustoa
- 1dlsokeria
- 3/4dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 3kananmunaa
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman vuoan reunoille.
- Paloittele raparperit pieniksi. Sekoita sokeri, jauhot ja kardemumma raparperipalojen joukkoon.
- Kaada seos pohjan päälle ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. (Laita vuoan alle leivinpaperi, jotta mahdollisesti irtoava neste ei valu uunin pohjalle.)
- Sekoita kerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan raparperien päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka juustokakun paistamista 175-asteessa noin 45 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin ja jäähdytä täysin ennen vuoan avaamista. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voisko raparperit olla pakastettuja?
Nam, resepti on testattu K-koekeittiöllä tuoreilla raparpereille. Voit toki halutessasi kokeilla tehdä kakun pakastetuista raparpereista. Tällöin raparperit kannattaa valuttaa huolellisesti ennen käyttöä.
Aivan taivaallisen ihana kakku. Meidän perheessä niin aikuiset kuin lapsetkin tykkäävät. Maizenajauhot olen korvannut aina perunajauhoilla (hieman vähemmän pitää laittaa niitä)
Tykkään enemmän kaurakeksipohjasta mutta muuten tämä oli hyvä. Tuoreiden vadelmien kanssa toimi mainiosti!
Tehty gluteeniton vaihtamalla v-jauhot glut. jauhoihin (esim sunnuntai glut. ) ja keksit tietenkin glut. ( esim kaurakeksi glut.) Syötävän hyvää!
Miksi ohjeen aluksi lukee '30 - 60 min'? Kakkuahan paistetaan 15 min + 45 min. Lisäksi täytyy tehdä jotain eli hienontaa, sulattaa, sekoittaa, painella, paloitella, kaataa, vatkata, lisätä ja koristella. Kaikkeen tähän menee yllättävän kauan aikaa. - Aion kuitenkin varata aikaa :D ja kokeilla, koska tässä ei tarvinnut käyttää liivatetta.
Hyvä resepti. Sääli vain, että kaikkia tuotteita ei K-kaupoista voi ostaa, siellä kun lähes kaikki maitotuotteet ovat laktoosittomia. Laktoosittomien hapanmaitotuotteiden maku ei ole sama kuin laktoosillisten. Mielestäni kaikki asiakkaat pitäisi ottaa huomioon, ei vain minoriteetit.
Teen juurikin tätä tyttäreni rippijuhliin.
Aivan täydellisen ihana kakku! Ei säily vieraille - pitää syödä itse ja tehdä toinen juhliin.
Adelheid, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot maissi- tai perunajauhoilla.
Voisiko raparperitäytteeseen korvata jauhot Maizenalla tai perunajauhoilla? Ja kuinka paljon sitä kannattaa laittaa? Ajattelin tehdä kakun gluteenittomana vaihtamalla keksit gluteenittomiin, mutta mutta tuossahan oli myös jauhoja...
Tosi hyvä, maistui kaikille!