Raparperijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ihana paistettu raparperijuustokakku sopii juhannuksen jälkiruoaksi tai kesäjuhlien kahvipöytään.
Ainekset
12 annosta
Keksipohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 400 g) | tai |
75 g | voita tai |
Raparperiseos | |
5 dl (250 g) | raparperia pieninä paloina tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl | tai |
1/2 tl | tai |
Täyte | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 rs (200 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
3/4 dl | tai |
3 | tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 220 kJ / 291 kcal |
Rasva | 16,1 g |
josta tyydyttynyttä | 8,1 g |
Hiilihydraatit | 29,7 g |
josta sokereita | 19,1 g |
Proteiini | 6,3 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja hieman vuoan reunoille.
Paloittele raparperit pieniksi. Sekoita sokeri, jauhot ja kardemumma raparperipalojen joukkoon.
Kaada raparperiseos pohjan päälle ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. (Laita vuoan alle leivinpaperi, jotta mahdollisesti irtoava neste ei valu uunin pohjalle.)
Sekoita kerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan raparperien päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka juustokakun paistamista 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin ja jäähdytä täysin ennen vuoan avaamista. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka täysjyvädigestive 400gHinta 1,69/kpl4,23/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Plussa-etu −12 %Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (11,45/kg)
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- K-Menu kananmunia 10 kpl/580 gHinta 1,95/kpl3,36/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,1(138 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,5(615 arviota)
- yli 60 min3,6(34 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
- 30 - 60 min3,9(139 arviota)
- yli 60 min3,6(45 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (282 arviota)
- Mä8 kuukautta sittenPaisto ohje?kauanko ja missä asteessa?
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenMä, paisto-ohjeet löytyvät valmistusohjeen kohdista 4. ja 5.
- Raparperifani8 kuukautta sittenMitä tarkoittaa "Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi." ?Peitetäänkö vuoan pohja vai reunat leivinpaperilla? Vai molemmat?
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenRaparperifani, leivinpaperi laitetaan irtopohjan päälle siten, että paperi saa mennä reilusti reunojen yli. Tämän jälkeen vuoan reunat asetetaan pohjan uriin ja vuoan reunasta kiristetään osat yhteen. Mikäli leivinpaperia on runsaasti yli reunojan voi sitä leikata lyhyemmäksi saksilla.
- Popup kahvilan leipuri8 kuukautta sittenTein kakun toisen kerran ja molemmilla kerroilla kakun pinta on halkeillut uunista poiston jälkeen. Mikähän on vikana? Paistaako liikaa vai liian vähän, tein kuitenkin täysin ohjeen mukaan.
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenPopup kahvilan leipuri, harmillista kuulla, että juustokakun pinta on halkeillut. Tämä on onneksi vain esteettinen ongelma eikä este kakun käytölle. Resepti on testattu toimivaksi K-Koekeittiössä. Pinnan halkeileminen on mahdollisesti merkki siitä, että paistolämpötila on ollut turhan korkea, koska uunien tehoissa on vaihtelua. Tarvittaessa lämpötilaa voi hieman laskea (150 asteeseen) siinä vaiheessa, kun juustokakkumassa lisätään vuokaan. Tämän myötä paistoaikaa voi olla myös tarpeen hieman pidentää.
- Mami1 vuosi sittenIhana resepti, oli tosi hyvä kakku. Voisiko sen joulun aikaan tehdä omenoista jotenkin?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMami, kakku on testattu käyttäen raparperia. Halutessasi voit kokeilla tehdä kakun omenista. Tällöin kannattaa valita kiinteitä, hapahkoja omenia. Sokerin määrää kannattaa hieman vähentää.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKate, resepti on testattu vispikermalla, mutta voit hyvin käyttää myös kuohukermaa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAmatööri, kyllä, alatasolla paistetaan myös jälkimmäinen osa kypsennyksestä!
- Amatööri2 vuotta sittenJatketaanko kakun paistamista alatasolla täytteen lisäämisen jälkeen?
- Minou3 vuotta sittenErinomaisen herkullinen kakku. Israelissa asuva bloggaaja oli leiponut tämän kakun ja saanut kehuja joten päätin leipoa minäkin. Vehnäjauhojen sijasta käytin hienoa mantelijauhoa ja lisäksi vähän Maizenaa ja onnistui hyvin. Käytän usein mantelijauhoa makeaan leivontaan. Se antaa hyvää makua ja rakennetta.
- Nam4 vuotta sittenVoisko raparperit olla pakastettuja?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenNam, resepti on testattu K-koekeittiöllä tuoreilla raparpereille. Voit toki halutessasi kokeilla tehdä kakun pakastetuista raparpereista. Tällöin raparperit kannattaa valuttaa huolellisesti ennen käyttöä.
- Raparperijuustokakkuun rakastunut5 vuotta sittenAivan taivaallisen ihana kakku. Meidän perheessä niin aikuiset kuin lapsetkin tykkäävät. Maizenajauhot olen korvannut aina perunajauhoilla (hieman vähemmän pitää laittaa niitä)
- Hanna5 vuotta sittenTykkään enemmän kaurakeksipohjasta mutta muuten tämä oli hyvä. Tuoreiden vadelmien kanssa toimi mainiosti!
- Mummu5 vuotta sittenTehty gluteeniton vaihtamalla v-jauhot glut. jauhoihin (esim sunnuntai glut. ) ja keksit tietenkin glut. ( esim kaurakeksi glut.) Syötävän hyvää!
- Ei-niin-kätevä-emäntä5 vuotta sittenMiksi ohjeen aluksi lukee '30 - 60 min'? Kakkuahan paistetaan 15 min + 45 min. Lisäksi täytyy tehdä jotain eli hienontaa, sulattaa, sekoittaa, painella, paloitella, kaataa, vatkata, lisätä ja koristella. Kaikkeen tähän menee yllättävän kauan aikaa. - Aion kuitenkin varata aikaa :D ja kokeilla, koska tässä ei tarvinnut käyttää liivatetta.
- Leipuri5 vuotta sittenHyvä resepti. Sääli vain, että kaikkia tuotteita ei K-kaupoista voi ostaa, siellä kun lähes kaikki maitotuotteet ovat laktoosittomia. Laktoosittomien hapanmaitotuotteiden maku ei ole sama kuin laktoosillisten. Mielestäni kaikki asiakkaat pitäisi ottaa huomioon, ei vain minoriteetit.
- Raparperi5 vuotta sittenTeen juurikin tätä tyttäreni rippijuhliin.
- Janski5 vuotta sittenAivan täydellisen ihana kakku! Ei säily vieraille - pitää syödä itse ja tehdä toinen juhliin.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenAdelheid, valitettavasti reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit halutessasi kokeilla korvata vehnäjauhot maissi- tai perunajauhoilla.
- Adelheid5 vuotta sittenVoisiko raparperitäytteeseen korvata jauhot Maizenalla tai perunajauhoilla? Ja kuinka paljon sitä kannattaa laittaa? Ajattelin tehdä kakun gluteenittomana vaihtamalla keksit gluteenittomiin, mutta mutta tuossahan oli myös jauhoja...
- Porkkana5 vuotta sittenTosi hyvä, maistui kaikille!