Puolukkakukko
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Puolukkakukko on tehty perinteisen mustikkakukon tapaan. Tarjoa helppo paistos vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainekset
6–8 annosta
250 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
3 1/2 dl | tai |
1 dl | ohra- tai vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 ps (500 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruis- ja ohra- tai vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele reilu puolet taikinasta korkeareunaisen, voidellun uunivuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita kohmeisten puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada marjaseos vuokaan. Peitä lopulla taikinalla.
Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla paistumisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,8(42 arviota)
- yli 60 min4,2(314 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min3,9(104 arviota)
- yli 60 min4,5(134 arviota)
- yli 60 min4,6(25 arviota)
- 30 - 60 min3,5(4 arviota)
- 30 - 60 min3,8(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (19 arviota)
- Valkoinen nalle6 vuotta sittenHuippuherkku