• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkakukko

Puolukkakukko on tehty perinteisen mustikkakukon tapaan. Tarjoa helppo paistos vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. N. 1,15€/annos.
Puolukkakukko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 646 kcal / annos (170g)

Ainekset

6-8 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruis- ja ohra- tai vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele reilu puolet taikinasta korkeareunaisen, voidellun uunivuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita kohmeisten puolukoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada marjaseos vuokaan. Peitä lopulla taikinalla.
  3. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla paistumisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 646 kcal2 700 kJ
  • Proteiinia5,1 g
  • Hiilihydraatteja68,4 g
  • Rasvaa39 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua