Mustikkapiirakka pullataikinasta
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaikayli 60 min
Pullapohjainen mustikkapiirakka on ihana yhdistelmä makeaa mustikkatäytettä ja pehmeää pullapohjaa. Mustikkapiirakka vie muistot lapsuuden kesiin.
Ainekset
1 pellillinen
- 450 g (n. 7 1/2 dl) Pirkka vehnäjauhoja
- 2 tl Pirkka kardemummaa
- 1 dl juoksevaa rasvaseosta
- 2 1/2 dl Pirkka kevyt- tai täysmaitoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 1 kananmuna (voiteluun)
Täyte
- 500 g mustikoita (pakaste)
- 1 dl hillosokeria
Ravintosisältö
- Energia924 kJ / 220 kcal
- Rasva6,2 g
- josta tyydyttynyttä1 g
- Hiilihydraatit34,4 g
- josta sokereita14,6 g
- Proteiini5,4 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Mittaa jauhot ja kardemumma taikinakulhoon.
- Sekoita juokseva rasva jauhojen joukkoon ryynimäiseksi seokseksi.
- Mittaa maito, sokeri ja suola kasariin ja lämmitä hiukan kättä lämpöisemmäksi.
- Lisää hiiva maitoon ja sekoita vatkaimella sekaisin jauhojen kanssa.
- Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä hetki jauhotetulla pöydällä tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina uunipannun pohjan ja reunan kokoiseksi. Siirrä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle kaulimen avulla ja tarkista, että se on ehjä ja peittää sekä pohjan että reunan.
- Peitä pohjataikina leivinliinalla ja muovilla, esimerkiksi tuorekelmulla. Anna kohota lämpimässä paikassa pitkään, ainakin 45 minuuttia. Taikina ei kuitenkaan kohoa paljon.
- Voitele piirakan reuna munalla ja pistele pohja haarukalla.
- Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon hillosokeri ja levitä marjat tasaisesti pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä, jolloin mustikkatäyte hyytyy. Leikkaa piirakka jäähtyneenä ja tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl2,80/lIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (3,10/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(90 arviota)
- yli 60 min4,6(12 arviota)
- yli 60 min4,4(33 arviota)
- yli 60 min5,0(5 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,0(922 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min3,7(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (221 arviota)
- Ulriikka10 kuukautta sittenMinkä kokoinen pelti??
- H.l10 kuukautta sittenOli helppo tehdä ja oli jo hyvää vaikka ei ollut suolaa tai kardemummaa.
- CS1 vuosi sittenTäyte liian makea. Puolet sokerista pois ja resepti on oikein hyvä! :)
- Olen leipomut jo 10 v asti1 vuosi sittenTEIN JUURI PULLATAIKINASTA TULI HYVÄÄ
- Pike1 vuosi sittenParas pullamustikkapiirakka ikinä! Kiitos hyvästä reseptistä😃.
- Susa1 vuosi sittenTosi hyvä resepti. Taikina onnistui hyvin myös käsin. Jatkoon!
- Kotileipuri1 vuosi sittenPiirakasta tulee todella hyvää, mutta suosittelen laittaa mustikoihin hillosokerin lisäksi myös vähän perunajauhoja, jotta mustikoiden sisältä tuleva ”mehu” ei valu uunipellille.👍
- Mira2 vuotta sittenTaikina ei kohonnut yhtään vaikka annoin olla ohjeen mukaisen ajan
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSalainen puutarha, samaa taikinaa voi käyttää myös muihin piirakoihin, kuten esimerkiksi rahkapiirakkaan.
- Salainen puutarha4 vuotta sittenAivan järisyttävän loistava ohje! Ihan parasta mustikkapiirakkaa ikinä tuli tällä reseptillä. Voiko taikinaohjeella tehdä myös rahkapiirakkaa?
- Eikka4 vuotta sittenTosi hyvä resepti,jauhoja laitoin 7dl. se määrä riitti. Taikina on helppo tehdä ja käsitellä.Makoisaa , lapsuus tulee mieleen.Suosittelen
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMitr74, taikinaan ei käytetä kananmunia.
- Mitr745 vuotta sittenEikö taikinan joukkoon tarvii lisätä munia?
- Sini5 vuotta sittenTuli tosi hyvä! Ei kohoa enää liikaa uunissa, raikas ja mustikat pysyy mehukkaita.
- Saara5 vuotta sittenEi tullut hyvä. Jauhoja laitoin 7,5 dl, se oli liikaa. Ei kohonnut tarpeeksi. Olisi pitänyt olla pienempi pelti.
- hyvää6 vuotta sittenon kyllä hyvä
- Columbo6 vuotta sittenAito mustikkapiirakka on tosiaan pullataikinaan tehty.Pidän myös enemmän päällisenä pensasmustikoista. Valmis pullataikina on vaikeasti saatavana,olisi nopeatekoisempi.
- hellukka6 vuotta sittenIhania ajankohtaisia ohjeita ja joka makuun ja kyllähän pullapohjainen mustikkapiirakka on iki-ihanaa makumuistoa lapsuudesta!
- kaisuli8 vuotta sittenMustikkapiirakka NAM.