Hyppää sisältöön
Mustikkapiirakka pullataikinastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkapiirakka pullataikinasta

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaikayli 60 min
Pullapohjainen mustikkapiirakka on ihana yhdistelmä makeaa mustikkatäytettä ja pehmeää pullapohjaa. Mustikkapiirakka vie muistot lapsuuden kesiin.

    Ainekset

    1 pellillinen

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      924 kJ / 220 kcal
    • Rasva
      6,2 g
    • josta tyydyttynyttä
      1 g
    • Hiilihydraatit
      34,4 g
    • josta sokereita
      14,6 g
    • Proteiini
      5,4 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa jauhot ja kardemumma taikinakulhoon.
    2. Sekoita juokseva rasva jauhojen joukkoon ryynimäiseksi seokseksi.
    3. Mittaa maito, sokeri ja suola kasariin ja lämmitä hiukan kättä lämpöisemmäksi.
    4. Lisää hiiva maitoon ja sekoita vatkaimella sekaisin jauhojen kanssa.
    5. Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä hetki jauhotetulla pöydällä tasaiseksi taikinaksi.
    6. Kauli taikina uunipannun pohjan ja reunan kokoiseksi. Siirrä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle kaulimen avulla ja tarkista, että se on ehjä ja peittää sekä pohjan että reunan.
    7. Peitä pohjataikina leivinliinalla ja muovilla, esimerkiksi tuorekelmulla. Anna kohota lämpimässä paikassa pitkään, ainakin 45 minuuttia. Taikina ei kuitenkaan kohoa paljon.
    8. Voitele piirakan reuna munalla ja pistele pohja haarukalla.
    9. Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon hillosokeri ja levitä marjat tasaisesti pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia.
    10. Anna piirakan jäähtyä, jolloin mustikkatäyte hyytyy. Leikkaa piirakka jäähtyneenä ja tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (221 arviota)

    • Ulriikka
      10 kuukautta sitten
      Minkä kokoinen pelti??
    • H.l
      10 kuukautta sitten
      Oli helppo tehdä ja oli jo hyvää vaikka ei ollut suolaa tai kardemummaa.
    • CS
      1 vuosi sitten
      Täyte liian makea. Puolet sokerista pois ja resepti on oikein hyvä! :)
    • Olen leipomut jo 10 v asti
      1 vuosi sitten
      TEIN JUURI PULLATAIKINASTA TULI HYVÄÄ
    • Pike
      1 vuosi sitten
      Paras pullamustikkapiirakka ikinä! Kiitos hyvästä reseptistä😃.
    • Susa
      1 vuosi sitten
      Tosi hyvä resepti. Taikina onnistui hyvin myös käsin. Jatkoon!
    • Kotileipuri
      1 vuosi sitten
      Piirakasta tulee todella hyvää, mutta suosittelen laittaa mustikoihin hillosokerin lisäksi myös vähän perunajauhoja, jotta mustikoiden sisältä tuleva ”mehu” ei valu uunipellille.👍
    • Mira
      2 vuotta sitten
      Taikina ei kohonnut yhtään vaikka annoin olla ohjeen mukaisen ajan
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Salainen puutarha, samaa taikinaa voi käyttää myös muihin piirakoihin, kuten esimerkiksi rahkapiirakkaan.
    • Salainen puutarha
      4 vuotta sitten
      Aivan järisyttävän loistava ohje! Ihan parasta mustikkapiirakkaa ikinä tuli tällä reseptillä. Voiko taikinaohjeella tehdä myös rahkapiirakkaa?
    • Eikka
      4 vuotta sitten
      Tosi hyvä resepti,jauhoja laitoin 7dl. se määrä riitti. Taikina on helppo tehdä ja käsitellä.Makoisaa , lapsuus tulee mieleen.Suosittelen
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Mitr74, taikinaan ei käytetä kananmunia.
    • Mitr74
      5 vuotta sitten
      Eikö taikinan joukkoon tarvii lisätä munia?
    • Sini
      5 vuotta sitten
      Tuli tosi hyvä! Ei kohoa enää liikaa uunissa, raikas ja mustikat pysyy mehukkaita.
    • Saara
      5 vuotta sitten
      Ei tullut hyvä. Jauhoja laitoin 7,5 dl, se oli liikaa. Ei kohonnut tarpeeksi. Olisi pitänyt olla pienempi pelti.
    • hyvää
      6 vuotta sitten
      on kyllä hyvä
    • Columbo
      6 vuotta sitten
      Aito mustikkapiirakka on tosiaan pullataikinaan tehty.Pidän myös enemmän päällisenä pensasmustikoista. Valmis pullataikina on vaikeasti saatavana,olisi nopeatekoisempi.
    • hellukka
      6 vuotta sitten
      Ihania ajankohtaisia ohjeita ja joka makuun ja kyllähän pullapohjainen mustikkapiirakka on iki-ihanaa makumuistoa lapsuudesta!
    • kaisuli
      8 vuotta sitten
      Mustikkapiirakka NAM.