• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustikkapiirakka pullataikinasta

Pullapohjainen mustikkapiirakka on vastustamaton herkku.
Mustikkapiirakka pullataikinasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • yli 60 min
  • 217 kcal / 100 g

Ainekset

1 pellillinen

Täyte

    • 500gmustikoita (pakaste)
    • 1dlhillosokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa jauhot ja kardemumma taikinakulhoon. Sekoita juokseva rasva jauhojen joukkoon ryynimäiseksi seokseksi.
  2. Mittaa maito, sokeri ja suola kasariin ja lämmitä hiukan kättä lämpöisemmäksi. Lisää hiiva maitoon ja sekoita vatkaimella sekaisin jauhojen kanssa. Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä hetki jauhotetulla pöydällä tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli taikina uunipannun pohjan ja reunan kokoiseksi. Siirrä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle kaulimen avulla ja tarkista, että se on ehjä ja peittää sekä pohjan että reunan. Peitä pohjataikina leivinliinalla ja muovilla, esimerkiksi tuorekelmulla. Anna kohota lämpimässä paikassa pitkään, ainakin 45 minuuttia. Taikina ei kuitenkaan kohoa paljon.
  4. Voitele piirakan reuna munalla ja pistele pohja haarukalla. Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon hillosokeri ja levitä marjat tasaisesti pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä, jolloin mustikkatäyte hyytyy. Leikkaa piirakka jäähtyneenä ja tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 217 kcal909 kJ
  • Proteiinia4,89 g
  • Hiilihydraatteja33,6 g
  • Rasvaa6,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • Miia15.7.2017

    Tein mustikkapiirakkaa tällä ohjeella, mutta kohotin taikinan ennen kaulintaa. Tämän jälkeen kohotin uudelleen ja lisäsin marjaseoksen vasta ennen uuniin laittoa. Tuli todella kuohkeaa ja hyvää! Sai kehuja ja kaikki meni :) Tänään tein uudelleen samalla ohjeella, mutta epähuomiossa lämmitin juoksevan rasvan maito-sokeri seoksessa, joten nyppiminen jäi tekemättä. Saa nähdä miten onnistuu, taikina ainakin vaikutti pehmoiselle.

  • kaisuli3.5.2017

    Mustikkapiirakka NAM.