Mustikkapiirakka pullataikinasta
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaikayli 60 min
Pullapohjainen mustikkapiirakka on vastustamaton herkku. Tämä pehmeä piirakka kruunaa kahvipöydän.
Ainekset
1 pellillinen
450 g (n. 7 1/2 dl) | tai |
2 tl | tai |
1 dl | juoksevaa rasvaseosta tai |
2 1/2 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 ps (11 g) | tai |
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
Täyte | |
---|---|
500 g | mustikoita (pakaste) tai |
1 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Mittaa jauhot ja kardemumma taikinakulhoon. Sekoita juokseva rasva jauhojen joukkoon ryynimäiseksi seokseksi.
Mittaa maito, sokeri ja suola kasariin ja lämmitä hiukan kättä lämpöisemmäksi. Lisää hiiva maitoon ja sekoita vatkaimella sekaisin jauhojen kanssa. Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä hetki jauhotetulla pöydällä tasaiseksi taikinaksi.
Kauli taikina uunipannun pohjan ja reunan kokoiseksi. Siirrä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle kaulimen avulla ja tarkista, että se on ehjä ja peittää sekä pohjan että reunan. Peitä pohjataikina leivinliinalla ja muovilla, esimerkiksi tuorekelmulla. Anna kohota lämpimässä paikassa pitkään, ainakin 45 minuuttia. Taikina ei kuitenkaan kohoa paljon.
Voitele piirakan reuna munalla ja pistele pohja haarukalla. Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon hillosokeri ja levitä marjat tasaisesti pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä, jolloin mustikkatäyte hyytyy. Leikkaa piirakka jäähtyneenä ja tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- 30 - 60 min3,8(106 arviota)
- yli 60 min4,6(104 arviota)
- yli 60 min4,7(15 arviota)
- 30 - 60 min4,0(69 arviota)
- yli 60 min5,0(4 arviota)
- 30 - 60 min3,8(32 arviota)
- yli 60 min4,7(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (141 arviota)
- Mira7 kuukautta sittenTaikina ei kohonnut yhtään vaikka annoin olla ohjeen mukaisen ajan
- Salainen puutarha2 vuotta sittenAivan järisyttävän loistava ohje! Ihan parasta mustikkapiirakkaa ikinä tuli tällä reseptillä. Voiko taikinaohjeella tehdä myös rahkapiirakkaa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSalainen puutarha, samaa taikinaa voi käyttää myös muihin piirakoihin, kuten esimerkiksi rahkapiirakkaan.
- Eikka2 vuotta sittenTosi hyvä resepti,jauhoja laitoin 7dl. se määrä riitti. Taikina on helppo tehdä ja käsitellä.Makoisaa , lapsuus tulee mieleen.Suosittelen
- Mitr742 vuotta sittenEikö taikinan joukkoon tarvii lisätä munia?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMitr74, taikinaan ei käytetä kananmunia.
- Sini3 vuotta sittenTuli tosi hyvä! Ei kohoa enää liikaa uunissa, raikas ja mustikat pysyy mehukkaita.
- Saara3 vuotta sittenEi tullut hyvä. Jauhoja laitoin 7,5 dl, se oli liikaa. Ei kohonnut tarpeeksi. Olisi pitänyt olla pienempi pelti.
- hyvää4 vuotta sittenon kyllä hyvä
- Columbo4 vuotta sittenAito mustikkapiirakka on tosiaan pullataikinaan tehty.Pidän myös enemmän päällisenä pensasmustikoista. Valmis pullataikina on vaikeasti saatavana,olisi nopeatekoisempi.
- hellukka4 vuotta sittenIhania ajankohtaisia ohjeita ja joka makuun ja kyllähän pullapohjainen mustikkapiirakka on iki-ihanaa makumuistoa lapsuudesta!
- Miia5 vuotta sittenTein mustikkapiirakkaa tällä ohjeella, mutta kohotin taikinan ennen kaulintaa. Tämän jälkeen kohotin uudelleen ja lisäsin marjaseoksen vasta ennen uuniin laittoa. Tuli todella kuohkeaa ja hyvää! Sai kehuja ja kaikki meni :) Tänään tein uudelleen samalla ohjeella, mutta epähuomiossa lämmitin juoksevan rasvan maito-sokeri seoksessa, joten nyppiminen jäi tekemättä. Saa nähdä miten onnistuu, taikina ainakin vaikutti pehmoiselle.
- kaisuli5 vuotta sittenMustikkapiirakka NAM.