Mustikkapiirakka pullataikinasta
Pullapohjainen mustikkapiirakka on vastustamaton herkku. Tämä pehmeä piirakka kruunaa kahvipöydän.
1 pellillinenyli 60 min217 kcal / 100 g
Ainekset
1 pellillinen
- 450g(n. 7 1/2 dl)Pirkka vehnäjauhoja
- 1dljuoksevaa rasvaseosta
- 2 1/2dlPirkka kevyt- tai täysmaitoa
- 1dlsokeria
- 1tlsuolaa
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1kananmuna (voiteluun)
Täyte
- 500gmustikoita (pakaste)
- 1dlhillosokeria
Valmistus
yli 60 min- Mittaa jauhot ja kardemumma taikinakulhoon. Sekoita juokseva rasva jauhojen joukkoon ryynimäiseksi seokseksi.
- Mittaa maito, sokeri ja suola kasariin ja lämmitä hiukan kättä lämpöisemmäksi. Lisää hiiva maitoon ja sekoita vatkaimella sekaisin jauhojen kanssa. Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä hetki jauhotetulla pöydällä tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina uunipannun pohjan ja reunan kokoiseksi. Siirrä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle kaulimen avulla ja tarkista, että se on ehjä ja peittää sekä pohjan että reunan. Peitä pohjataikina leivinliinalla ja muovilla, esimerkiksi tuorekelmulla. Anna kohota lämpimässä paikassa pitkään, ainakin 45 minuuttia. Taikina ei kuitenkaan kohoa paljon.
- Voitele piirakan reuna munalla ja pistele pohja haarukalla. Sekoita kohmeisten mustikoiden joukkoon hillosokeri ja levitä marjat tasaisesti pohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä, jolloin mustikkatäyte hyytyy. Leikkaa piirakka jäähtyneenä ja tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 217 kcal909 kJ
- Proteiinia 4,89 g
- Hiilihydraatteja33,6 g
- Rasvaa6,65 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Aivan järisyttävän loistava ohje! Ihan parasta mustikkapiirakkaa ikinä tuli tällä reseptillä. Voiko taikinaohjeella tehdä myös rahkapiirakkaa?
Salainen puutarha, samaa taikinaa voi käyttää myös muihin piirakoihin, kuten esimerkiksi rahkapiirakkaan.
Tosi hyvä resepti,jauhoja laitoin 7dl. se määrä riitti. Taikina on helppo tehdä ja käsitellä.Makoisaa , lapsuus tulee mieleen.Suosittelen
Eikö taikinan joukkoon tarvii lisätä munia?
Mitr74, taikinaan ei käytetä kananmunia.
Tuli tosi hyvä! Ei kohoa enää liikaa uunissa, raikas ja mustikat pysyy mehukkaita.
Ei tullut hyvä. Jauhoja laitoin 7,5 dl, se oli liikaa. Ei kohonnut tarpeeksi. Olisi pitänyt olla pienempi pelti.
on kyllä hyvä
Aito mustikkapiirakka on tosiaan pullataikinaan tehty.Pidän myös enemmän päällisenä pensasmustikoista. Valmis pullataikina on vaikeasti saatavana,olisi nopeatekoisempi.
Ihania ajankohtaisia ohjeita ja joka makuun ja kyllähän pullapohjainen mustikkapiirakka on iki-ihanaa makumuistoa lapsuudesta!
Tein mustikkapiirakkaa tällä ohjeella, mutta kohotin taikinan ennen kaulintaa. Tämän jälkeen kohotin uudelleen ja lisäsin marjaseoksen vasta ennen uuniin laittoa. Tuli todella kuohkeaa ja hyvää! Sai kehuja ja kaikki meni :) Tänään tein uudelleen samalla ohjeella, mutta epähuomiossa lämmitin juoksevan rasvan maito-sokeri seoksessa, joten nyppiminen jäi tekemättä. Saa nähdä miten onnistuu, taikina ainakin vaikutti pehmoiselle.
Mustikkapiirakka NAM.