• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tikkupulla

Tikkupullat kuuluvat kesään!
Tikkupulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 312 kcal / 100 g

Ainekset

12 kpl

Pullataikina

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva 42-asteisen maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa juokseva margariini. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  2. Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia säikeitä. Kieritä säikeet tikkujen ympärille, jätä kierteiden väliin noin 1/2 cm kohoamisvaraa. Paista hiilloksella. Tikkupullat ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti tikusta. Tarjoa lisäksi mansikkahilloa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 312 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia8,04 g
  • Hiilihydraatteja47,5 g
  • Rasvaa9,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille13