• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustikkavaahto

Mustikoista syntyy raikas marjavaahto, kun mustikkahyytelö vaahdotetaan kuohkeaksi. Koristeluun sopii esimerkiksi tuulihatut tai kermavaahto.
Mustikkavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 135 kcal / annos (100g)

Ainekset

5 annosta
    • 3liivatetta
    • 1ps(200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
    • 3/4dlsokeria
    • 1rklvettä
    • 2dlmaitoa

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa mustikat ja sokeri teräskattilaan. Lisää vesi ja kiehauta seos liedellä.
  2. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Lisää mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatteet ja anna liueta kuumaan seokseen.
  3. Lisää kylmä maito. Sekoita hyvin ja anna seoksen jääh­tyä. Vatkaa jäähtynyt mustikkasose vaahdoksi sähkövatkaimella.
  4. Annostele jälkiruokakulhoihin ja aseta sulanut tuulihattu keskelle. Koristele sitruunamelissan lehdillä ja siivilöi päälle tomusokeria.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 135 kcal565 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille