Muurinpohjaleipäset
Muurinpohjaleipäset maistuvat lämpiminä kesäruokien kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,05€/annos*.
10 annosta30 - 60 min229 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 2dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 2 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 2rklöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita veteen kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot. Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan levähtää 10-20 minuuttia.
- Jauhota pöytä, vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se 10 osaan. Taputtele taikinapaloista pyöreitä noin 1/2 cm paksuja leipäsiä.
- Paista leivät ilman rasvaa muurinpohja- tai valurautapannulla miedolla lämmöllä. Paista leipästen molempia puolia noin 4 minuuttia. Leivän voi kääntää, kun pinta kohoilee muhkuraiseksi. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 229 kcal960 kJ
- Proteiinia 6,28 g
- Hiilihydraatteja35,1 g
- Rasvaa6,92 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi