• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Muurinpohjaleipäset

Muurinpohjaleipäset maistuvat lämpiminä kesäruokien kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,05€/annos*.
Muurinpohjaleipäset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 229 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita veteen kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot. Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
  2. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan levähtää 10-20 minuuttia.
  3. Jauhota pöytä, vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se 10 osaan. Taputtele taikinapaloista pyöreitä noin 1/2 cm paksuja leipäsiä.
  4. Paista leivät ilman rasvaa muurinpohja- tai valurautapannulla miedolla lämmöllä. Paista leipästen molempia puolia noin 4 minuuttia. Leivän voi kääntää, kun pinta kohoilee muhkuraiseksi. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 229 kcal960 kJ
  • Proteiinia6,28 g
  • Hiilihydraatteja35,1 g
  • Rasvaa6,92 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua