• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ruutuleipä

Ruutuleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • yli 60 min
  • 231 kcal / 100 g

Ainekset

n. 16 palaa

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä porkkanasose hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Sekoita joukkoon hunaja, suola ja hiutaleisiin sekoitettu kuivahiiva.
  2. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot ja lisää lopuksi öljy. Taikina saa olla löysähköä. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
  3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle noin 30x25 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy veitsellä tai taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi ruuduiksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  4. Voitele ruutuleipä vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 231 kcal969 kJ
  • Proteiinia6,88 g
  • Hiilihydraatteja40,2 g
  • Rasvaa5,27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille