• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Myskikurpitsa-lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Myskikurpitsa-lihapata

Noin 2,55€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1rs(n. 800 g)Pirkka naudan kuutioitua keittolihaa
    • 1(1 kg)myskikurpitsa
    • 1(150 g)palsternakka
    • 1(120 g)sipuli
    • 5salvianlehteä
    • 2rklrypsiöljyä
    • 12dlvettä
    • ripausmustapippuria
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
    • 1-1/2tlsuolaa

Lisäksi

    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 1/2sitruunan mehu
    • pieni rosmariininoksa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja puolita ­palsternakat ja kurpitsa pituussuunnassa. ­Poista kurpitsansiemenet ja kuutioi kur­pitsanliha isoiksi paloiksi.
  3. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa uunipadan pohjalla. Lisää pataan sipulit, palsternakkapalat ­ja salvianlehdet. Kuullota hetki.
  4. Lisää vesi, annosfondit ja suola. Kuumenna ­kiehuvaksi.
  5. Hauduta kannen alla 150 asteessa noin 3 tuntia. Lisää sitten kurpitsat ja anna hautua vielä tunnin ajan tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
  6. Lisää sitruunan raastettu kuori ja sitruunanmehu. Anna muhia edelleen noin 20 minuuttia.
  7. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua