Myskikurpitsa-lihapata
Noin 2,55€/annos.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1rs(n. 800 g)Pirkka naudan kuutioitua keittolihaa
- 1(1 kg)myskikurpitsa
- 1(150 g)palsternakka
- 1(120 g)sipuli
- 5salvianlehteä
- 2rklrypsiöljyä
- 12dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
- 1-1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 1sitruunan kuori raastettuna
- 1/2sitruunan mehu
- pieni rosmariininoksa
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Kuori ja puolita kurpitsa ja palsternakat pituussuunnassa. Poista kurpitsansiemenet ja kuutioi kurpitsanliha isoiksi paloiksi. Paloittele palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli.
- Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa uunipadan pohjalla. Lisää pataan sipulit, palsternakkapalat ja salvianlehdet. Kuullota hetki.
- Lisää vesi, annosfondi, suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
- Hauduta kannen alla 150 asteessa noin 3 tuntia. Lisää sitten kurpitsat ja anna hautua vielä tunnin ajan tai kunnes liha on hajoavan mureaa.
- Lisää sitruunan raastettu kuori ja sitruunanmehu. Anna muhia edelleen noin 20 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hyvää oli,en ollut aikaisemmin syönyt