• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Auringonkehräleipä

Auringonkehräleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 20 viipaletta

Päälle

    • 2rklsokeria
    • 2rklvettä
    • 2-3rklPirkka auringonkukansiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kuivahiiva dl:aan jauhoja.
  2. Sekoita veteen suola, siirappi, jauhoseos, tomaatit, siemenet ja hiutaleet.
  3. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen taikinaan. Lisää öljy. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota lämpimässä paikassa kooltaan kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina kahtia ja vaivaa sileäksi pöydällä. Leivo kumpikin tasaiseksi 60 cm:n pituiseksi säikeeksi. Kierrä säikeet löysästi yhteen ja käännä rinkeliksi. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä hyvin.
  5. Leikkaa rinkelin jokaisesta ulkokierteestä vinosti "säde". Voitele leivän pinta kiehautetulla sokerivedellä. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
  6. Paista leipää 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille