Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
AuringonkehräleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Auringonkehräleipä

Auringonkehräleipä saa herkullisen makunsa aurinkokuivatuista tomaateista. Leipä maistuu parhaalta tuoreena esimerkiksi leivän tai salaatin kanssa.

Ainekset

n. 20 viipaletta

Päälle

    • 2rklsokeria
    • 2rklvettä
    • 2–3rklPirkka auringonkukansiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kuivahiiva dl:aan jauhoja.
  2. Sekoita veteen suola, siirappi, jauhoseos, tomaatit, siemenet ja hiutaleet.
  3. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen taikinaan. Lisää öljy. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota lämpimässä paikassa kooltaan kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina kahtia ja vaivaa sileäksi pöydällä. Leivo kumpikin tasaiseksi 60 cm:n pituiseksi säikeeksi. Kierrä säikeet löysästi yhteen ja käännä rinkeliksi. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä hyvin.
  5. Leikkaa rinkelin jokaisesta ulkokierteestä vinosti "säde". Voitele leivän pinta kiehautetulla sokerivedellä. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä.
  6. Paista leipää 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille2 arvostelua