Grillatut uudet perunat, kananmunaa ja maustesilliä
Grillatut uudet peruunat muuttuvat ravintolatason annokseksi sillin ja kananmunan kanssa. Tarjoa esimerkiksi grillatun kalan kanssa. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 16(n. 350 g)varhaisperunaa
- 2tlsuolaa
- 1rklrypsiöljyä
- ripausmustapippuria myllystä
- 1ruukkuruohosipulia
- 1/2ruukkuatilliä
- 160gmaustesilliä
- 2kananmunaa
Piparjuurimajoneesi
- 100gmajoneesia
- 1tlpiparjuuritahnaa (esim. Felix)
Pikkelöity punasipuli
- 1punasipuli
- 3/4dlvettä
- 1/2dlsokeria
- 1/4dlväkiviinaetikkaa
Koristeluun
- 1/2ruukkuatilliä
- 4retiisiä
Valmistus
yli 60 min- Laita vesi, sokeri ja etikka kattilaan. Kiehauta ja anna pikkeliliemen jäähtyä.
- Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kaada pikkeliliemi sipuleiden päälle ja anna maustua 2 tuntia
- Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna.
- Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita 10 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa perunat puoliksi ja grillaa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla sekä rypsiöljyllä.
- Leikkaa sillit 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Keitä kananmunia 9 minuuttia, jäähdytä, kuori ja murskaa. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi.
- Aseta perunat ja sillit kulhoon, pursota majoneesia, lisää murskattu kananmuna ja pikkelöidyt punasipulit. Koristele tillillä ja raasta tuoretta piparjuurta päälle.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Pikkelisipulia on liikaa tarjolla monessa ohjeessa. Onneks voi jättää pois,