• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahtopaisti, uunijuurekset ja appelsiini-jogurttikastike

Juurekset paahtuvat ihanan maukkaiksi uunissa. Ne maustetaan jälkeenpäin kastikkeella ja tarjotaan paistin ja jogurttikastikkeen kanssa.
Paahtopaisti, uunijuurekset ja appelsiini-jogurttikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5-6 annosta
    • 1pkt(n. 1,2 kg)naudan paahtopaisti, pintamaustettu
    • rypsiöljyä

Uunijuurekset

    • 4-5kpl(n. 400 g)Pirkka perunoita (punainen pussi)
    • 1(n. 400 g)bataatti
    • 3(n. 200 g)porkkanaa
    • 2(n. 150 g)punasipulia
    • 1(n. 200 g)palsternakka
    • 1/2dlöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Maustekastike

Appelsiini-jogurttikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Ruskista lihan pintaan öljyssä paistinpannulla joka puolelta kaunis paistopinta.
  2. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55 astetta (paisti jää sisältä roseeksi) tai 60-65 astetta (paisti on täysin kypsää) eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia.
  3. Leikkaa pestyt, kuoritut juurekset paloiksi. Kaada juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, suola ja mustapippuri. Kaada juurekset laakeaan uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  4. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Hienonna maustekastiketta varten chili ja valkosipulinkynsi. Sekoita maustekastikeainekset keskenään. Sekoita myös appelsiini-jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja nosta kylmään maustumaan.
  5. Leikkaa paahtopaisti poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Nosta kypsät juurekset uunista. Sekoita kuumien juuresten joukkoon maustekastike. Tarjoa paahtopaisti juuresten, jogurttikastikkeen ja salaatin kanssa. Jos paahtopaistia jää yli, tarjoa viipaleet esimerkiksi voileipien täytteenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos käytät maustamatonta paahtopaisita, hiero pintaan 1 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria.

Kommentoi

Arvosana reseptille12
  • VMP24.12.2016

    Voisihan sivut tehdä niinkin, että reseptin voisi tulostaa. Siis tulostaa helposti. Selaimen kautta tulostaessa tulisi 149 tyhjää sivua, sivulla oleva tulostuspainike tekee saman eikä luo tulostuskelpoista sivua. Copy-pasten toki osaan, mutta ei se oikein 2000-lukulaista ole.

  • K-Kuluttajapalvelu24.12.2016

    VMP, kiitos kommentistasi! Reseptin yhteydessä on erillinen tulostuspainike, jonka kautta reseptin tulostuu järkevään muotoon.

  • VPP10.1.2016

    Niin ja appelsiini toimii hyvin kastikkeessa.

  • VPP10.1.2016

    Omassa genressään maistuva kokonaisuus. Melko nopeat valmistelut ja valmistus. Jos Kuusi nälkäistä aikuista voi annoksen tuplata (ainakin juuresten osalta).