Paahtopaisti, uunijuurekset ja appelsiini-jogurttikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahtopaisti, uunijuurekset ja appelsiini-jogurttikastike

Juurekset paahtuvat ihanan maukkaiksi uunissa. Ne maustetaan jälkeenpäin kastikkeella ja tarjotaan paistin ja jogurttikastikkeen kanssa.

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

5-6 annosta
    • 1pkt(n. 1,2 kg)naudan paahtopaisti, pintamaustettu
    • rypsiöljyä

Uunijuurekset

    • 4-5kpl(n. 400 g)Pirkka perunoita (punainen pussi)
    • 1(n. 400 g)bataatti
    • 3(n. 200 g)porkkanaa
    • 2(n. 150 g)punasipulia
    • 1(n. 200 g)palsternakka
    • 1/2dlöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Maustekastike

Appelsiini-jogurttikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista muovipakkaus. Ruskista lihan pintaan öljyssä paistinpannulla joka puolelta kaunis paistopinta.
  2. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteessa, kunnes mittari osoittaa 55 astetta (paisti jää sisältä roseeksi) tai 60-65 astetta (paisti on täysin kypsää) eli noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna paistin levätä noin 1/2 tuntia ennen viipalointia.
  3. Leikkaa pestyt, kuor