• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Sisäpaisti ja vinaigretteReseptin teki kumppani

Sisäpaisti ja vinaigrette

Sisäpaisti ja vinaigrette on yhdistelmä, joka sopii juhlallisempaankin tilaisuuteen. Yhdistä naudan sisäpaisti vinaigretteen, jossa maistuu mm. sitruuna.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kgnaudan sisäpaistia
    • 1-2tlmerisuolaa
    • 1tlmustapippuria

Vinaigrette

    • 1punasipuli
    • 3rklpunaviinietikkaa
    • 1rklsitruunamehua
    • 1/4tlsokeria
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 6rklekstra-neitsytoliiviöljyä
    • kourallinen lehtipersiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
  2. Halutessasit voit paistaa nopeasti kuumalla pannulla kauniin pinnan paistiin. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta paistista tule kauniimpi ja pinnasta herkullisempi.
  3. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan, laita liha 150 asteiseen uuniin ja paista kunnes sisälämpötila on 57-60 astetta. Näin paisti pysyy mehevänä ja punertavana. Jos haluat kypsän paistin, sisälämpötilan on oltava 70 astetta.
  4. Hiero kypsän lihan pintaan merisuola ja rouhittu mustapippuri, kääri paisti folioon ja anna vetäytyä. Voit halutessasi hieroa pintaan myös rosmariinia, timjamia tai valkosipulia.
  5. Silppua sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sipulit punaviinietikan ja mausteiden kanssa. Anna sipulien pehmetä noin 15 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja silputtu lehtipersilja. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  6. Anna paistin jäähtyä rauhassa. Voit jopa antaa sen maustua yön yli jääkaapissa.
  7. Leikkaa mahdollisimman ohuita viipaleita paistista, asettele tarjoiluvadilla ja nauti kirpeän vinaigretten kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua