• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Nektariini-vadelmapavlovavatiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nektariini-vadelmapavlovavati

Kokoa pavlova marengeista, kermavaahdosta, grillatuista nektariineista ja vadelmista. Viimeistele vadelmakastikkeella ja pistaasirouheella.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Pavlovat (8-10 kpl)

    • 4valkuaista
    • 2dlsokeria
    • 1tlmaissitärkkelys- tai perunajauhoja
    • 1tletikkaa

Päälle

Vadelmakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
  2. Pane leivinpaperi uunipellille. Nostele siihen marenkimassasta 8-10 kekoa.
  3. Paista 100-asteisessa uunissa noin 1 1/2-2 tuntia, kunnes marengit ovat päältä rapeita ja sisältä hieman tahmeita. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa vadelmakastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja keitä 2-3 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Lohko nektariinit ja grillaa niihin raidat kuumalla parilalla. Kuori ja rouhi pähkinät.
  6. Asettele tarjoiluvadille marenkeja, kermavaahtoa, grillattuja nektariineja ja vadelmia. Lusikoi päälle myös vadelmakastike ja viimeistele pistaasirouheella. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös valmismarenkeja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua