NektariinislideritTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nektariinisliderit

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Tee sliderit eli minihampurilaiset vaihteeksi makeana versiona. Sesongin hedelmillä ja marjoilla täytetty hampurilainen sopii esimerkiksi kesäjuhlien jälkkäriksi.

    Ainekset

    12 kpl

    Minibriossisämpylät

    1 dl
     
    tai
    25 g
     
    tuorehiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    6 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    175 g
     
    huoneenlämpöistä Pirkka Voita
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Täyte

    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 rs (200 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    tomusokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Lisäksi

    4–5 (500 g)
     
    nektariinia tai persikkaa
    tai
    1/2 ps (à 125 g)
     
    tai
    1 rs (125 g)
     
    tai
    3 rkl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 330 kJ / 557 kcal
    Rasva
    28,4 g
    josta tyydyttynyttä
    16,6 g
    Hiilihydraatit
    60,5 g
    josta sokereita
    24,6 g
    Proteiini
    12,8 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista minibriossisämpylät. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja munat. Sekoita joukkoon puolet jauhoista.

    Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa noin 15–20 minuuttia. Anna taikinan kohota tunti jääkaapissa peitettynä.

    Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat pieniksi pulliksi. Laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä noin tunti.

    Voitele pullat munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

    Sekoita täytteen ainekset keskenään.

    Halkaise nektariinit tai persikat. Poista kivet ja leikkaa hedelmät ohuiksi lohkoiksi. Rouhi pähkinät.

    Paahda nektariininlohkot grillissä molemmin puolin, kunnes ne hieman pehmenevät. Halkaise sämpylät ja paahda sämpylänpuolikkaat grillissä molemmin puolin.

    Levitä sämpylänpuolikkaille tuorejuustotäytettä, asettele nektariininlohkoja ja mustikoita. Valuta päälle lopuksi hunajaa ja ripottele pähkinärouhetta.