Nektariini-mantelipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nektariini-mantelipiirakka

Kesän nektariini-mantelipiirakka vie kielen mennessään, sillä mantelinen frangipane mehevöittää täytteen. Voit käyttää myös vielä vähän napakoita nektariineja.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Täyte

Pinnalle

    • 3rklPirkka aprikoosihilloa
    • 1rklvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kulhoon jauhot ja voi. Nypi voi jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon keltuaiset ja vesi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Voitele piirakkavuoka (⌀ 24-25 cm). Huuhtele nektariinit ja viipaloi ne. Siirrä sivuun odottamaan
  3. Ota taikina jääkaapista ja ripota pinnalle hieman vehnäjauhoja. Kauli taikina hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siisti taikinan reunat.
  4. Vuoraa taikina leivinpaperilla ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai papuja. Nosta vuoka uuniin ja paista ensin peitettynä 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja poista herneet sekä leivinpaperi. Pistele taikina haarukalla ja paista vielä 5 minuuttia.
  5. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja levitä täyte esipaistetun, jäähtyneen pohjan päälle. Asettele pinnalle viipaloidut nektariinit.
  6. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä hetki.
  7. Kuumenna pienessä kattilassa hillo ja vesi. Viimeistele piirakka voitelemalla se hillo-vesiseoksella. Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

Voit myös tehdä piirakan irtopohjavuokaan. Piirakka mehevöityy seuraavaan päivään, joten voit valmistaa sen etukäteen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille