Nektariini-mantelipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
3 dl | tai |
100 g | kylmää voita tai |
2 rkl | ruokosokeria tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
2–3 rkl | vettä tai |
Täyte | |
---|---|
150 g | voita tai |
1 1/2 dl | ruokosokeria tai |
3 | tai |
3 3/4 dl (150 g) | tai |
4–5 (500 g) | Pirkka nektariinia tai |
Pinnalle | |
3 rkl | Pirkka aprikoosihilloa tai |
1 rkl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 738 kJ / 416 kcal |
Rasva | 27,3 g |
josta tyydyttynyttä | 13,2 g |
Hiilihydraatit | 33,5 g |
josta sokereita | 20,3 g |
Proteiini | 8,7 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Mittaa kulhoon jauhot ja voi. Nypi voi jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon keltuaiset ja vesi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
Voitele piirakkavuoka (⌀ 24–25 cm). Huuhtele nektariinit ja viipaloi ne. Siirrä sivuun odottamaan
Ota taikina jääkaapista ja ripota pinnalle hieman vehnäjauhoja. Kauli taikina hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siisti taikinan reunat.
Vuoraa taikina leivinpaperilla ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai papuja. Nosta vuoka uuniin ja paista ensin peitettynä 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja poista herneet sekä leivinpaperi. Pistele taikina haarukalla ja paista vielä 5 minuuttia.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja levitä täyte esipaistetun, jäähtyneen pohjan päälle. Asettele pinnalle viipaloidut nektariinit.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä hetki.
Kuumenna pienessä kattilassa hillo ja vesi. Viimeistele piirakka voitelemalla se hillo-vesiseoksella. Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kanssa.
Voit myös tehdä piirakan irtopohjavuokaan. Piirakka mehevöityy seuraavaan päivään, joten voit valmistaa sen etukäteen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka aprikoosihillo 450gHinta 2,49/kpl5,53/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 2,15/kpl21,50/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- D´arbo Aprikoosi erikoishillo 70% marjaa 200gHinta 3,49/kpl17,45/kg
- Bonne Maman Aprikoosihillo 370gHinta 4,95/kpl13,38/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,59/kpl4,79/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(2 093 arviota)
- 30 - 60 min4,4(71 arviota)
- yli 60 min4,1(38 arviota)
- yli 60 min3,8(65 arviota)
- 30 - 60 min4,1(36 arviota)
- yli 60 min4,4(42 arviota)
- yli 60 min3,8(15 arviota)
- 30 - 60 min4,1(17 arviota)
Arvostele resepti
- KP4 vuotta sittenKaapista ei löydy kuivattuja papuja eikä herneitä. Mitä muuta voi käyttää niiden asemasta?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKP, voit käyttää herneiden ja papujen sijaan myös riisiä.