Nektariini-mantelipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nektariini-mantelipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kesän nektariini-mantelipiirakka vie kielen mennessään, sillä mantelinen frangipane mehevöittää täytteen. Voit käyttää myös vielä vähän napakoita nektariineja.

    Ainekset

    10 annosta
    3 dl
     
    tai
    100 g
     
    kylmää voita
    tai
    2 rkl
     
    ruokosokeria
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2–3 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    150 g
     
    voita
    tai
    1 1/2 dl
     
    ruokosokeria
    tai
    3
     
    tai
    3 3/4 dl (150 g)
     
    tai
    4–5 (500 g)
     
    Pirkka nektariinia
    tai

    Pinnalle

    3 rkl
     
    Pirkka aprikoosihilloa
    tai
    1 rkl
     
    vettä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 728 kJ / 413 kcal
    Rasva
    27,3 g
    josta tyydyttynyttä
    13,2 g
    Hiilihydraatit
    32,6 g
    josta sokereita
    20,3 g
    Proteiini
    8,9 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Mittaa kulhoon jauhot ja voi. Nypi voi jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon keltuaiset ja vesi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

    Voitele piirakkavuoka (⌀ 24–25 cm). Huuhtele nektariinit ja viipaloi ne. Siirrä sivuun odottamaan

    Ota taikina jääkaapista ja ripota pinnalle hieman vehnäjauhoja. Kauli taikina hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siisti taikinan reunat.

    Vuoraa taikina leivinpaperilla ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai papuja. Nosta vuoka uuniin ja paista ensin peitettynä 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja poista herneet sekä leivinpaperi. Pistele taikina haarukalla ja paista vielä 5 minuuttia.

    Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja levitä täyte esipaistetun, jäähtyneen pohjan päälle. Asettele pinnalle viipaloidut nektariinit.

    Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä hetki.

    Kuumenna pienessä kattilassa hillo ja vesi. Viimeistele piirakka voitelemalla se hillo-vesiseoksella. Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kanssa.

    Voit myös tehdä piirakan irtopohjavuokaan. Piirakka mehevöityy seuraavaan päivään, joten voit valmistaa sen etukäteen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
      Hinta 2,49/kpl
      4,98/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 1,59/kpl
      15,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
      Hinta 3,85/kpl
      5,13/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
      Hinta 2,59/kpl
      5,91/kg
    • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
      Hinta 3,59/kpl
      6,19/kg
    • Fiordifrutta Luomuaprikoosihillo 250g
      Hinta 4,39/kpl
      17,56/kg
    • St. Dalfour Aprikoosihillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (26 arviota)

    • KP
      5 vuotta sitten
      Kaapista ei löydy kuivattuja papuja eikä herneitä. Mitä muuta voi käyttää niiden asemasta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      KP, voit käyttää herneiden ja papujen sijaan myös riisiä.