Hyppää sisältöön
Nektariini-mantelipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nektariini-mantelipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kesän nektariini-mantelipiirakka vie kielen mennessään, sillä mantelinen frangipane mehevöittää täytteen. Voit käyttää myös vielä vähän napakoita nektariineja.

    Ainekset

    10 annosta

    Täyte

    • 150 g voita
    • 1 1/2 dl Dansukker ruokokidesoke
    • 3 kananmunaa
    • 3 3/4 dl (150 g) mantelijauhetta
    • 4–5 (500 g) Pirkka nektariinia

    Pinnalle

    • 3 rkl Pirkka aprikoosihilloa
    • 1 rkl vettä

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 769 kJ / 423 kcal
    • Rasva
      28 g
    • josta tyydyttynyttä
      13,4 g
    • Hiilihydraatit
      32,2 g
    • josta sokereita
      20,5 g
    • Proteiini
      9,3 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa kulhoon jauhot ja voi. Nypi voi jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon keltuaiset ja vesi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
    2. Voitele piirakkavuoka (⌀ 24–25 cm). Huuhtele nektariinit ja viipaloi ne. Siirrä sivuun odottamaan
    3. Ota taikina jääkaapista ja ripota pinnalle hieman vehnäjauhoja. Kauli taikina hieman piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siisti taikinan reunat.
    4. Vuoraa taikina leivinpaperilla ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai papuja. Nosta vuoka uuniin ja paista ensin peitettynä 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja poista herneet sekä leivinpaperi. Pistele taikina haarukalla ja paista vielä 5 minuuttia.
    5. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja levitä täyte esipaistetun, jäähtyneen pohjan päälle. Asettele pinnalle viipaloidut nektariinit.
    6. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä hetki.
    7. Kuumenna pienessä kattilassa hillo ja vesi. Viimeistele piirakka voitelemalla se hillo-vesiseoksella. Tarjoa piirakka huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön kanssa.
    Voit myös tehdä piirakan irtopohjavuokaan. Piirakka mehevöityy seuraavaan päivään, joten voit valmistaa sen etukäteen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (26 arviota)

    • KP
      5 vuotta sitten
      Kaapista ei löydy kuivattuja papuja eikä herneitä. Mitä muuta voi käyttää niiden asemasta?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      KP, voit käyttää herneiden ja papujen sijaan myös riisiä.