Neljän vuodenajan pizza
Neljän vuodenajan pizzassa on kaikki vuodenajat neljässä lohkossa! Lohkopizza sisältää muun muassa sieniä, katkarapuja ja mozzarella-juustoa.
16 annostayli 60 min202 kcal / annos (100g)
Ainekset
16 annosta
- n. 5dlvehnäjauhoja
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 1tlsuolaa
- 2dlvettä
- 1/2dloliiviöljyä
Täyte
- pala (200 g)palvikinkkua
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1tlk(185 g)kokonaisia herkkusieniä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1/2ps(à 500 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 1rklpizzamaustetta
- pippurisekoitusta
Valmistus
yli 60 min- Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Aseta pizzapohja pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.
- Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi herkkusienet ja oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjan päälle.
- Ripottele päälle kaksi desiä juustoraastetta. Peitä kinkkukuutioilla puoli pizzaa, ja katkaravuilla toinen puoli. Ripottele oliivit ja herkkusienet toiseen suuntaan puoliksi niin, että täytteet menevät ristikkäin. (Näin saat pizzaan neljä erilaista lohkoa.) Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste (noin 3 dl).
- Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lopun juustoraasteen voit pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 202 kcal844 kJ
- Proteiinia 15,8 g
- Hiilihydraatteja12,6 g
- Rasvaa9,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämä onnistuu aina. Olen tehnyt tällä ohjeella jo tosi kauan yli 15 vuotta. Pirkan keittokirjassa oli tämä ohje aikoinaan. Olen antanut tämän pohjan ohjeen myös sellaisille ihmisille, jotka eivät ole koskaan tehneet pizzaa ja aina on onnistunut.
Moneen kertaan tehnyt tällä ohjeella. Oliiviöljyn olen vaihtanut rypsiöljyyn.
2 dl vettä on liian vähän.
Helppoa, nopeaa ja hyvää. Ps. Taikinan voi myös tehdä edellisenä päivänä ja kohottaa muovilla suojattuna jääkaapissa
Onnistui ensikertalaiselta hienosti. Ei ollut liian monimutkaisia juttuja.
näyttää hyvältä :)