Neljän vuodenajan pizza
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Neljän vuodenajan pizzassa on kaikki vuodenajat neljässä lohkossa! Lohkopizza sisältää muun muassa sieniä, katkarapuja ja mozzarella-juustoa.
Ainekset
16 annosta
n. 5 dl | vehnäjauhoja tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
1 tl | suolaa tai |
2 dl | vettä tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
Täyte | |
---|---|
pala (200 g) | palvikinkkua tai |
1 ps (180 g) | tai |
1 tlk (180 g/105 g) | tai |
1 1/2 dl | tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1/2 ps (à 500 g) | tai |
1 rkl | tai |
pippurisekoitusta tai |
Ravintosisältö
Energia | 734 kJ / 177 kcal |
Rasva | 7,8 g |
josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 17,4 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 8,8 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Aseta pizzapohja pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.
Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi herkkusienet ja oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjan päälle.
Ripottele päälle kaksi desiä juustoraastetta. Peitä kinkkukuutioilla puoli pizzaa, ja katkaravuilla toinen puoli. Ripottele oliivit ja herkkusienet toiseen suuntaan puoliksi niin, että täytteet menevät ristikkäin. (Näin saat pizzaan neljä erilaista lohkoa.) Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste (noin 3 dl).
Paista 225 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
Vinkki! Lopun juustoraasteen voit pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Plussa-etuPirkka katkaravut 250-350 kpl /180g kuorittu MSC pakastePlussa-kortillaEtuhinta 7,00/2 kpl19,44/kgIlman Plussa-korttia 3,69/kpl (20,50/kg)
- Pirkka kokonaiset herkkusienet 180g/105gHinta 1,19/kpl11,33/kg
- Pirkka mustat oliivit 320g/160gHinta 1,75/kpl10,94/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka tomaattimurska 500 gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinenHinta 6,69/kpl13,38/kg
- Pirkka pizzamauste 10gHinta 0,59/kpl59,00/kg
- Pirkka pippurisekoitus 30g mausteseosHinta 0,95/kpl31,67/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Plussa-etu −10 %Snellman tosi murea palvikinkku 200gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl14,95/kgIlman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
- Pysyvästi edullinenAtria ohuen ohut palvikinkku 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Sauvon Kokonaisia Herkkusieniä 250/150gHinta 2,89/kpl19,27/kg
- Plussa-etu −21 %Pirkka kokonaiset herkkusienet 320g/160gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/2 kpl7,81/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (9,94/kg)
- K-Menu mustat oliivit 240g/100gHinta 0,82/kpl8,20/kg
- Figaro musta oliivi 340g/160g kivetönHinta 2,25/kpl14,06/kg
- Mutti tomaattimurska 2x210gHinta 1,65/kpl3,93/kg
- Pysyvästi edullinenMutti tomaattimurska 400gHinta 1,05/kpl2,63/kg
- K-Menu emmentaljuustoraaste 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraasteHinta 1,85/kpl10,88/kg
- Meira Pizzamauste 10g pussiHinta 0,59/kpl59,00/kg
- Santa Maria pizzamauste 12gHinta 1,15/kpl95,83/kg
- Meira Pippuriseos kolme pippuria 32g pussi maustesekoitusHinta 1,35/kpl42,19/kg
- Meira Pippuriseos kolme pippuria 40g tölkki maustesekoitusHinta 2,25/kpl56,25/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(9 arviota)
- 30 - 60 min4,4(32 arviota)
- yli 60 min3,4(17 arviota)
- 30 - 60 min3,0(11 arviota)
- yli 60 min4,0(41 arviota)
- yli 60 min3,9(14 arviota)
- 30 - 60 min4,4(185 arviota)
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (205 arviota)
- Tontsa3 kuukautta sittenOlen käyttänyt tätä resptiä siitä saakka kun Pirkalta tuli resptikirja ulos, n20v sitten? Välillä korvannut 2dl:lla ruisjauhoa ja vielä parempi tulee
- Hellurei5 kuukautta sittenOnnistuu hyvin vähemmälläkin hiivalla, käytin 3g kuivahiivaa ja hyvin kohosi.
- Rei1 vuosi sittenKäytän aina juuri tätä pitsapohjan reseptiä, toimii mahtavasti jos haluaa parin tunnin sisällä pitsaa, mutta itse suosittelen laittamaan yön yli jääkaappiin nousemaan. Pakastimeenkin voi raa'an pitsapellin laittaa, ja siitä tulee vielä parempaa!
- Annukka1 vuosi sittenNäytin 15 vuotiaalle pojalleni reseptin ja kehoitin käyttämään mieluisimiaan täytteitä. Oli suuri menestys.
- cami1 vuosi sittenloistava resepti,käyttänyt tätä monta kertaa,varmaan noin vuoden,ja aina onnistuu.
- Pizzeriina1 vuosi sittenParas, tähän asti.
- Soreila1 vuosi sittenParas pizzataikinaresepti, onnistuu joka kerta. Olen käyttänyt tätä jo vuosia!
- HelkaL3 vuotta sittenTämä onnistuu aina. Olen tehnyt tällä ohjeella jo tosi kauan yli 15 vuotta. Pirkan keittokirjassa oli tämä ohje aikoinaan. Olen antanut tämän pohjan ohjeen myös sellaisille ihmisille, jotka eivät ole koskaan tehneet pizzaa ja aina on onnistunut.
- Känkkykeisari3 vuotta sittenMoneen kertaan tehnyt tällä ohjeella. Oliiviöljyn olen vaihtanut rypsiöljyyn.
- IH4 vuotta sitten2 dl vettä on liian vähän.
- Faija6 vuotta sittenHelppoa, nopeaa ja hyvää. Ps. Taikinan voi myös tehdä edellisenä päivänä ja kohottaa muovilla suojattuna jääkaapissa
- Tulikeiju6 vuotta sittenOnnistui ensikertalaiselta hienosti. Ei ollut liian monimutkaisia juttuja.
- k8 vuotta sittennäyttää hyvältä :)