• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Neljän vuodenajan pizza

Neljän vuodenajan pizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 202 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 1ps(11 g)kuivahiivaa
    • 1tlsuolaa
    • 2dlvettä
    • 1/2dloliiviöljyä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Aseta pizzapohja pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.
  3. Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi herkkusienet ja oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjan päälle.
  4. Ripottele päälle kaksi desiä juustoraastetta. Peitä kinkkukuutioilla puoli pizzaa, ja katkaravuilla toinen puoli. Ripottele oliivit ja herkkusienet toiseen suuntaan puoliksi niin, että täytteet menevät ristikkäin. (Näin saat pizzaan neljä erilaista lohkoa.) Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste (noin 3 dl).
  5. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lopun juustoraasteen voit pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 202 kcal844 kJ
  • Proteiinia15,8 g
  • Hiilihydraatteja12,6 g
  • Rasvaa9,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille30