Nenäpäiväpizzat
Nenäpäivän innoittamat nenäpäiväpizzat maistuvat koko perheelle.
- 16 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16 annosta
- n. 5dlvehnäjauhoja
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 1tlsuolaa
- 2dlvettä
- 1/2dloliiviöljyä
Täyte
- pala (200 g)palvikinkkua
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1tlk(170 g)Pirkka kokonaisia herkkusieniä
- 1 1/2dlPirkka mustia oliiveja
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1/2ps(à 500 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 1rklpizzamaustetta
- ripausmustapippuria
- 1rs(150 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
Valmistus
yli 60 min- Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.
- Kauli taikinasta leivinpaperin päällä pieniä pyöreitä pizzapohjia. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Nosta pizzapohjat pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.
- Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi herkkusienet ja oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjien päälle.
- Ripottele tomaattimurskan päälle 2 dl juustoraastetta. Levitä täytteet pizzojen päälle neljään eri lohkoon. Ripottele päälle mausteet ja loput juustoraasteet (noin 3 dl).
- Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Koristele pienet pizzat kirsikkatomaateilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lopun juustoraasteen voit pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi