• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Nenäpäiväpizzat

Nenäpäiväpizzat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

16 annosta
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 1ps(11 g)kuivahiivaa
    • 1tlsuolaa
    • 2dlvettä
    • 1/2dloliiviöljyä

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.
  2. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä pieniä pyöreitä pizzapohjia. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Nosta pizzapohjat pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.
  3. Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi herkkusienet ja oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjien päälle.
  4. Ripottele tomaattimurskan päälle 2 dl juustoraastetta. Levitä täytteet pizzojen päälle neljään eri lohkoon. Ripottele päälle mausteet ja loput juustoraasteet (noin 3 dl).
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Koristele pienet pizzat kirsikkatomaateilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lopun juustoraasteen voit pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten.

Kommentoi

Arvosana reseptille8