Piparimokkapalat
Piparimokkapalat ovat ihanan pehmeitä ja maistuvat kunnolla piparilta! Piparimokkapalat hurmaavat takuulla pikkujouluissa tai muuten vaan glögin kaverina.
- 35 palaa
- 30 - 60 min
Ainekset
35 palaa
- 250gPirkka voita
- 2dlmaitoa
- 4dlsokeria
- 5dlvehnäjauhoja
- 1rklleivinjauhetta
- 2 1/2tlpiparkakkumaustetta
Kuorrutus
- 100gPirkka voita
- 2tlpiparkakkumaustetta
- 1pkt(500 g)tomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita maito voisulan joukkoon.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvaseoksen kanssa. Lisää lopuksi murennetut piparkakut.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (38 cm x 32 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 14-15 minuuttia. Älä siirrä kypsää pohjaa pois pelliltä.
- Murenna piparkakut ja varaa strösselit valmiiksi koristelua varten.
- Paloittele voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää kattilaan piparkakkumauste. Sekoita ja anna mausteiden lämmitä voissa hetken.
- Pidä kattila liedellä ja siivilöi tomusokeri erissä voimakkaasti sekoittaen voin joukkoon. Lisää kahvia vähän kerrallaan, kunnes seos on levitettävän paksuhkoa ja kiiltävää.
- Kaada kuorrute tasaisesti pohjan päälle ja levitä tarvittaessa veitsellä tai lusikalla. Ripottele heti strösselit päälle ja painele pinnalle piparkakkupalat. Jos kuorrute ehtii jämähtää kattilaan, lämmitä se uudelleen ja lisää tarvittaessa tilkka kahvia tai vettä.
- Leikkaa piparimokkapalat neliöiksi.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä piparkakkumausteen myös itse. Käytä siihen 1 tl kanelia, 1/2 tl inkivääriä, 1/2 tl neilikkaa ja 1/2 tl kardemummaa.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kuorrutteeseen tuli ehkä reseptin mukaan liikaa tomusokeria. Kuorrute ei pysynyt sen takia juoksevana ja jämähti heti kun aloin levittää sitä pohjaan. Joissain kokeilemissani resepteissä on ollut puolet vähemmän tomusokeria ja se on toiminut tosi hyvin. Muuten hyvä!
Pipari, mokkapalat voi hyvin pakastaa. Kannattaa pakastaa mokkapalat ilman kuorrutusta, sillä kuorrutus todennäköisesti kostuu pakkasessa ja kärsii siitä.
Miten suosittelisitte toimimaan pakastuksen kanssa? Pakastanko ilman kuorrutusta vai kuorrutteen kanssa.
Omppu, vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella ja käyttää ohjeessa myös gluteenittomia piparkakkuja.
Miten muunnan reseptin gluteenittomaksi? Kokeiluun menis.
Onnistuu helposti gluteenittomana. Tosi hyviä tuli muuten mutta sokerin määrää vähentäisin reilusti.
Millä pohjassa olevat kananmunat saisi korvattua? Kokeilin tätä reseptiä jo kerran munien kanssa ja kokonaisuus maistui todella hyvälle! :) Minulla myös kuorrutteesta tuli liian juoksevaa. Lisäsin kuorrutteeseen kuitenkin vielä tomusokeria ja laitoin hieman sitruunamehua (sillä esim. pikeeriä tehdessä sitruunamehua tai etikkaa laitetaan, jotta pikeeriä jähmettyy nopeammin) ja näin sain kuorrutteen jämähtämään nätisti.
Vepu, kananmunilla on tässä reseptissä tärkeä rooli rakenteen kannalta. Siksi kananmunan korvaaminen on haastavaa ilman, että reseptiä muilta osin muutetaan. Halutessasi voit kokeilla oheista reseptiä, joka on valmistettu ilman kananmunia: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mokkapalat-maidoton-ja-kananmunaton. Havaintosi kuorrutteen onnistumisesta välittyy K-Koekeittiölle.
Millä nesteellä kahvin voisi korvata?
Ei kahvia kiitos, voit kokeilla korvata kahvin esimerkiksi kaakaolla.
Kuorrutteen mitat eivät voi olla oikein, kuorrute vielä juoksevaa siinä vaiheessa kun kaikki aineet laitettu.
MM, harmillista että kuorrutteesta on tullut todella juoksevaa. Vien palautteesi eteenpäin tiedoksi.
Pohjasta tuli todella hyvää, mutta aivan liian makea tuo päällinen.
Nirppu, harmillista että kuorrutus on ollut mielestäsi liian makeaa. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Välitän palautteesi eteenpäin.