• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Rukiinen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiinen pizzapohja

Ruisjauhot tekevät pizzapohjasta ruokaisamman. Rukiinen pizzapohja sopii etenkin kalapizzaan. Noin 0,15€/annos.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl
    • 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
    • 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
    • 2 1/2tlsuolaa
    • n. 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1rklöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruisjauhot.
  2. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sopivan kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja jatka vielä hetken vaivaamista.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.
  4. Jaa taikina kahtia ja levitä kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
  5. Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista uunissa 250-asteessa noin 10 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa taikinasta myös pikkupizzoja. Taikinamäärä riittää noin kuuteen (halkaisija 12 cm) pikkupizzaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua