Rukiinen pizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rukiinen pizzapohja

Ruisjauhot tekevät pizzapohjasta ruokaisamman. Rukiinen pizzapohja sopii etenkin kalapizzaan. Noin 0,15€/annos.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl
    • 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
    • 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
    • 2 1/2tlsuolaa
    • n. 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1rklöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruisjauhot.
  2. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sopivan kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja jatka vielä hetken vaivaamista.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.
  4. Jaa taikina kahtia ja levitä kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
  5. Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista uunissa 250-asteessa noin 10 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa taikinasta myös pikkupizzoja. Taikinamäärä riittää noin kuuteen (halkaisija 12 cm) pikkupizzaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • . 14.9.2018

    ★★☆☆☆ Liikaa suolaa, vehnä/ruisjauhoja piti lisätä reilusti yli ohjeen. Muuten hyvä.

  • K-Kuluttajapalvelu14.9.2018

    Kiitos palautteestasi! Välitän sen eteenpäin reseptin tekijöille.

  • ruokailija16.10.2017

    Tuo ruispizza vaikuttaa kivalle ja pitäneekin kokeilla.Kiitos !