Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruisjauhot.
Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sopivan kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja jatka vielä hetken vaivaamista.
Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.
Jaa taikina kahtia ja levitä kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista uunissa 250-asteessa noin 10 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa taikinasta myös pikkupizzoja. Taikinamäärä riittää noin kuuteen (halkaisija 12 cm) pikkupizzaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi
★★☆☆☆ Liikaa suolaa, vehnä/ruisjauhoja piti lisätä reilusti yli ohjeen. Muuten hyvä.
Kiitos palautteestasi! Välitän sen eteenpäin reseptin tekijöille.
Tuo ruispizza vaikuttaa kivalle ja pitäneekin kokeilla.Kiitos !