Rukiinen pizzapohja
Ruisjauhot tekevät pizzapohjasta ruokaisamman. Rukiinen pizzapohja sopii etenkin kalapizzaan. Noin 0,15€/annos.
- 2 kpl
- yli 60 min
Ainekset
2 kpl
- 3 1/2dlkädenlämpöistä vettä
- 1/2pkt(à 50 g)tuorehiivaa
- 2 1/2tlsuolaa
- 2 1/2dlPirkka ruisjauhoja
- n. 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1rklöljyä
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruisjauhot.
- Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sopivan kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja jatka vielä hetken vaivaamista.
- Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.
- Jaa taikina kahtia ja levitä kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
- Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista uunissa 250-asteessa noin 10 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit valmistaa taikinasta myös pikkupizzoja. Taikinamäärä riittää noin kuuteen (halkaisija 12 cm) pikkupizzaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
★★☆☆☆ Liikaa suolaa, vehnä/ruisjauhoja piti lisätä reilusti yli ohjeen. Muuten hyvä.
Kiitos palautteestasi! Välitän sen eteenpäin reseptin tekijöille.
Tuo ruispizza vaikuttaa kivalle ja pitäneekin kokeilla.Kiitos !