Rukiinen pizzapohja
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ruisjauhot tekevät pizzapohjasta ruokaisamman. Rukiinen pizzapohja sopii etenkin kalapizzaan.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
3 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä tai |
1/2 pkt (à 50 g) | tuorehiivaa tai |
2 1/2 tl | suolaa tai |
2 1/2 dl | tai |
n. 3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | öljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 783 kJ / 187 kcal |
Rasva | 2,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,2 g |
Hiilihydraatit | 32,4 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 2,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruisjauhot.
Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sopivan kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja jatka vielä hetken vaivaamista.
Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin ajan.
Jaa taikina kahtia ja levitä kahdelle öljytylle pellille käsin taputtelemalla. Anna kohota vielä 30 minuuttia.
Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista uunissa 250-asteessa noin 10 minuuttia.
Vinkki! Voit valmistaa taikinasta myös pikkupizzoja. Taikinamäärä riittää noin kuuteen (halkaisija 12 cm) pikkupizzaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,65/kpl1,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka suomalainen ruisjauho 5kgHinta 6,19/kpl1,24/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(229 arviota)
- yli 60 min4,2(129 arviota)
- yli 60 min3,8(143 arviota)
- yli 60 min4,2(15 arviota)
- yli 60 min3,5(40 arviota)
- 30 - 60 min4,2(35 arviota)
- 30 - 60 min4,6(25 arviota)
- yli 60 min3,6(30 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (91 arviota)
- Perjantaipitsa1 kuukausi sittenHyvä, toimiva ohje muuten, mutta suolan määrässä on varmasti lyöntivirhe. 1 tl riitti ainakin meillä. Jatkoon!
- Kiitos reseptistä K-ruoka3 kuukautta sittenHei, Suosittelen hyvästä pizzapohjasta haaveilevan siirtymään seuraavaan reseptiin ja katsomaan sen jostan muualta. Toisaalta, jos katsoo vain ainesosat niin tämä on ihan ok. Noilla määrillä, mitä reseptissä ilmoitetaan, niin ei kyllä hyvää pizzapohjaa saa - lähinnä saa hyvän liisterin ja kaupan päälle menee hermot riekaleiksi. Ei voi, kuin ihmetellä, jos tämän on joku testannut ja hyväksi todennut. Harmi, kun kuvaa ei saa tähän liitettyä.
- Sillointällöinpizzaa2 vuotta sittenLisäsin ruisjauhot ohjeiden mukaan. lopuksi valmista pizzajauhoa 4 1/2dl Tuli sopiva koostumus
- Leipuri hiiva2 vuotta sittenNoilla määrillä aikamoista liisteriä. Ei jatkoon
- .5 vuotta sitten★★☆☆☆ Liikaa suolaa, vehnä/ruisjauhoja piti lisätä reilusti yli ohjeen. Muuten hyvä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKiitos palautteestasi! Välitän sen eteenpäin reseptin tekijöille.
- ruokailija5 vuotta sittenTuo ruispizza vaikuttaa kivalle ja pitäneekin kokeilla.Kiitos !