NyhtökaurakäristysTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nyhtökaurakäristys

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vegaaninen vaihtoehto poronkäristykselle valmistuu hetkessä nyhtökaurasta! Mausta paistettu nyhtökaura maustepippurilla ja oluella ja tarjoa muusin ja puolukoiden kanssa.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 rkl
 
tai
1 pkt (240 g)
 
tai
1 tlk (330 ml)
 
tai
1/2 tl
 
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
1/4 tl
 
tai

Perunamuusi

1 ps (1 kg)
 
tai
1/4 tl
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
2 rkl
 
tai

Lisäksi

 
puolukoita
tai
 
tai
 
etikkapunajuuria
tai
 
suolakurkkuja
tai

Ravintosisältö

Energia
599 kJ / 143 kcal
Rasva
5,3 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
15,5 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese, kuori ja puolita perunat. Keitä perunoita vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva paistinpannussa liedellä. Lisää sipuli ja kääntele hetken.

Lisää nyhtökaura ja anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.

Lisää olut ja mausteet. Anna kiehahtaa ja keitä 10 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Lämmitä kasvisrasvasekoite muusia varten. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat, lisää pehmeä margariini ja kasvisrasvasekoite, kunnes saat haluamasi paksuisen muusin. Tarjoa nyhtökaurakäristys puolukoiden, puolukkahillon, etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kanssa.