Poron paahtopaisti punajuuripedillä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
500 g | poron paahtopaistia tai |
1/2 rkl | viherpippuria rouhittuna tai |
suolaa tai | |
500 g | punajuuria tai |
250 g | salottisipuleita tai |
mustapippuria tai | |
tuoretta timjamia tai | |
2 | laakerinlehteä tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 rkl | punaviinietikkaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
öljyä paistamiseen tai |
Ravintosisältö
Energia | 392 kJ / 94 kcal |
Rasva | 4,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,2 g |
Hiilihydraatit | 4,3 g |
josta sokereita | 4,2 g |
Proteiini | 9,1 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Ota poron paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Hiero sen pintaan rouhittua viherpippuria ja suolaa.
Kuori ja paloittele punajuuret ja salottisipulit reilun kokoisiksi paloiksi.
Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lisää kasvikset vuokaan ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Lisää vuokaan myös laakerinlehdet ja lorauta perään loput oliiviöljystä sekä punaviinietikka.
Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ruskista poron paahtopaistiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla öljyssä. Siirrä paisti punajuurien ja salottisipuleiden päälle ja käännä uunin lämpötila 150 asteeseen. Laita paistiin kiinni paistomittari ja kypsennä, kunnes se näyttää 60–65 astetta. Kääri vuoka folioon noin 15 minuutiksi.
Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja asettele takaisin punajuurien päälle. Tarjoa esimerkiksi punaviinikastikkeen ja palsternakkapyreen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Meira Viherpippuri kokonainen 15gHinta 1,39/kpl92,67/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rajamäen punaviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Salottisipuli ulkomainenHinta n. 0,25/kpl4,95/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 gHinta 2,95/kpl226,92/kg
- Santa Maria viherpippuri 7gHinta 2,29/kpl327,14/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 16,75/kpl16,75/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Filos 350ml punaviinietikkaHinta 2,15/kpl6,14/l
- Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytysHinta 4,99/kpl19,96/l
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,8(5 arviota)
- yli 60 min3,9(38 arviota)
- 30 - 60 min2,5(73 arviota)
- yli 60 min3,9(27 arviota)
- yli 60 min3,2(41 arviota)
- yli 60 min3,6(23 arviota)
- yli 60 min3,7(150 arviota)
- yli 60 min3,3(51 arviota)
Arvostele resepti
- Ile1 vuosi sitten60-65 astetta on aivan liikaa, koska liha kypsyy monta astetta vielä vetäytyessään. 55-57 astetta ja pois uunista!
- Sailamaaria4 vuotta sittenYritän valmistaa poron paahtopaistia ensimmäinen kerran ja tällä ohjeella. Saa nähdä onnistuuko , hieman jännittää. Ohje on kyllä selkeä, olen myös tottunut ruoanlaittaja