Poron paahtopaisti punajuuripedilläReseptin takana kumppani

Poron paahtopaisti punajuuripedillä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Poron paahtopaisti valmistuu kätevästi uunissa yhdessä juuresten kanssa. Tarjoa esimerkiksi punaviinikastikkeen ja palsternakkapyreen kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
poron paahtopaistia
tai
1/2 rkl
 
viherpippuria rouhittuna
tai
 
suolaa
tai
500 g
 
punajuuria
tai
250 g
 
salottisipuleita
tai
 
mustapippuria
tai
 
tuoretta timjamia
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
punaviinietikkaa
tai

Lisäksi

 
öljyä paistamiseen
tai

Ravintosisältö

Energia
392 kJ / 94 kcal
Rasva
4,1 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
4,3 g
josta sokereita
4,2 g
Proteiini
9,1 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota poron paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Hiero sen pintaan rouhittua viherpippuria ja suolaa.

Kuori ja paloittele punajuuret ja salottisipulit reilun kokoisiksi paloiksi.

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lisää kasvikset vuokaan ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Lisää vuokaan myös laakerinlehdet ja lorauta perään loput oliiviöljystä sekä punaviinietikka.

Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ruskista poron paahtopaistiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla öljyssä. Siirrä paisti punajuurien ja salottisipuleiden päälle ja käännä uunin lämpötila 150 asteeseen. Laita paistiin kiinni paistomittari ja kypsennä, kunnes se näyttää 60–65 astetta. Kääri vuoka folioon noin 15 minuutiksi.

Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja asettele takaisin punajuurien päälle. Tarjoa esimerkiksi punaviinikastikkeen ja palsternakkapyreen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Meira Viherpippuri kokonainen 15g
    Hinta 1,39/kpl
    92,67/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Rajamäen punaviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Punajuuri Suomi
    Hinta n. 0,17/kpl
    1,69/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,25/kpl
    4,95/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 g
    Hinta 2,95/kpl
    226,92/kg
  • Santa Maria viherpippuri 7g
    Hinta 2,29/kpl
    327,14/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 16,75/kpl
    16,75/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 4,25/kpl
    17,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Filos 350ml punaviinietikka
    Hinta 2,15/kpl
    6,14/l
  • Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytys
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (40 arviota)

  • Ile
    1 vuosi sitten
    60-65 astetta on aivan liikaa, koska liha kypsyy monta astetta vielä vetäytyessään. 55-57 astetta ja pois uunista!
  • Sailamaaria
    4 vuotta sitten
    Yritän valmistaa poron paahtopaistia ensimmäinen kerran ja tällä ohjeella. Saa nähdä onnistuuko , hieman jännittää. Ohje on kyllä selkeä, olen myös tottunut ruoanlaittaja