Poron paahtopaisti punajuuripedilläReseptin teki kumppani

Poron paahtopaisti punajuuripedillä

Poron paahtopaisti valmistuu kätevästi uunissa yhdessä juuresten kanssa. Tarjoa esimerkiksi punaviinikastikkeen ja palsternakkapyreen kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500gporon paahtopaistia
    • 1/2rklviherpippuria rouhittuna
    • suolaa
    • 500gpunajuuria
    • 250gsalottisipuleita
    • mustapippuria
    • tuoretta timjamia
    • 2laakerinlehteä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1rklpunaviinietikkaa

Lisäksi

    • öljyä paistamiseen

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota poron paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Hiero sen pintaan rouhittua viherpippuria ja suolaa.
  2. Kuori ja paloittele punajuuret ja salottisipulit reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lisää kasvikset vuokaan ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Lisää vuokaan myös laakerinlehdet ja lorauta perään loput oliiviöljystä sekä punaviinietikka.
  4. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  5. Ruskista poron paahtopaistiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla öljyssä. Siirrä paisti punajuurien ja salottisipuleiden päälle ja käännä uunin lämpötila 150 asteeseen. Laita paistiin kiinni paistomittari ja kypsennä, kunnes se näyttää 60-65 astetta. Kääri vuoka folioon noin 15 minuutiksi.
  6. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja asettele takaisin punajuurien päälle. Tarjoa esimerkiksi punaviinikastikkeen ja palsternakkapyreen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua