• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Salviakinkku

Uunissa kypsentämisen jälkeen kinkku sivellään salviatahnalla ja pintaan painetaan mantelilastuja.
Salviakinkku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (100g)

Ainekset

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
  3. Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä.
  4. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta salviatahnalla ja ja paina pintaan runsaasti mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes mantelilastut saavat väriä. Vinkki: Voit käyttää salviatahnan tilalla sinapilla maustettua omenasosetta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 170 kcal711 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille