Hyppää sisältöön
SalviakinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Salviakinkku

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Uunissa kypsentämisen jälkeen kinkku sivellään salviatahnalla ja pintaan painetaan mantelilastuja.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

  • 1 (4–5 kg) tuoresuolattu joulukinkku

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu joulukinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
  3. Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä.
  4. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta salviatahnalla ja ja paina pintaan runsaasti mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes mantelilastut saavat väriä. Vinkki: Voit käyttää salviatahnan tilalla sinapilla maustettua omenasosetta.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka salviapesto 135g
    Hinta 2,19/kpl
    16,22/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
  • Urtekram vihreä pesto 130g luomu
    Hinta 4,45/kpl
    34,23/kg
  • Pirkka sitruunapesto 135g
    Hinta 2,55/kpl
    18,89/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti