Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
SalviakinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Salviakinkku

Uunissa kypsentämisen jälkeen kinkku sivellään salviatahnalla ja pintaan painetaan mantelilastuja.

  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (100g)

Ainekset

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
  3. Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä.
  4. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta salviatahnalla ja ja paina pintaan runsaasti mantelilastuja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes mantelilastut saavat väriä. Vinkki: Voit käyttää salviatahnan tilalla sinapilla maustettua omenasosetta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 170 kcal711 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka salviapesto 135g
    Pirkka salviapesto 135g
    1,90/kpl14,07/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    -12 %3,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl19,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    1,65/kpl33,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Mantelilastu 160g
    Meira Mantelilastu 160g
    4,49/kpl28,06/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille