Miso-kurpitsasalaatti
Misotahna ja seesaminsiemenöljy antavat paahdetulle kurpitsalle aasialaisen vivahteen. Limevinaigrette raikastaa salaatin, joka sopii hyvin myös halloweeniin. Noin 4,75€/annos.*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 900 g)myskikurpitsa
- 2rklvaaleaa misotahnaa (esim. Yutaka)
- 1rklpaahdettua seesaminsiemenöljyä
- 1rklvettä
Limevinaigrette
- 1rkllimetinmehua
- 1tlsokeria
- 1/2tllimetinkuorta raastettuna
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu salaattisekoitusta
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa kuorineen viipaleiksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille.
- Sekoita misotahna, öljy ja vesi. Sivele seosta pullasudilla kurpitsan molemmille puolille.
- Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsat paahtuvat ja pehmenevät. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Viipaloi chili siemenineen. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Levitä salaatti ja pinaatti laakealle vadille. Valuta kastike päälle. Nostele kurpitsat pinnalle ja ripottele koristeeksi suolapähkinöitä. Tarjoa heti, jotta salaatti ei vety.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Resepti kuulostaa hyvältä ja myskikurpitsa on juuri uunissa paahtumassa. Voiko kypsän kurpitsan syödä kuorineen?
taina, kyllä myskikurpitsassa on usein niin ohut kuori, että sen voi paahtamisen jälkeen hyvin syödä kuorineen. Muissa talvikurpitsoissa kuori on usein paksu, jolloin niiden syöminen ei ole mukavaa.