Kurpitsacurry
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Helppo kasviscurry syntyy kurpitsasta, kikherneistä ja tikka masala -ateriakastikkeesta. Tarjoa basmatiriisin ja mintulla maustetun jogurtin kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
800 g | kurpitsaa tai myskikurpitsaa tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1 rkl | öljyä tai |
2 dl | vettä tai |
2 prk (à 450 g) | tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1/2 ruukkua | korianteria hienonnettuna tai |
Minttujogurtti | |
---|---|
4 dl | tai |
n. 1 dl | vahvaa minttua hienonnettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 276 kJ / 66 kcal |
Rasva | 3,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 5,3 g |
josta sokereita | 2,9 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Halkaise kurpitsa ja kaavi pois siemenet ja rihmat lusikan avulla. Säästä kurpitsansiemenet halutessasi paahtamista varten. Leikkaa kuori pois ja paloittele kurpitsa reiluiksi kuutioiksi.
Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Lisää myös kurpitsat kuullottumaan noin 5 minuutiksi.
Kaada pannulle vesi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsat alkavat pehmentyä.
Lisää ateriakastikkeet ja huuhdellut valutetut kikherneet. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarkista kurpitsoiden kypsyys. Ripottele korianteri pinnalle.
Sekoita jogurtin joukkoon minttu, suola ja sokeri. Tarjoa kurpitsacurry basmatiriisin ja minttujogurtin kanssa.
Vinkki! Voit paahtaa kupritsansiemenet curryn koristeeksi. Katso resepti: Paahdetut kurpitsansiemenet.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen