• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ohra-broileritabbouleh

Tabbouleh on hapokas libanolilainen salaatti. Nyt se valmistetaan vehnän sijaan ohrasuurimoista.
Ohra-broileritabbouleh
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 330 kcal / annos (240g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä ohrasuurimoita suolalla mausetussa vedessä noin 30 minuuttia. Huuhtele ohrat siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja kumoa kulhoon. Kaada ohran joukkoon noin puolet salaattikastikkeesta. Lisää sitruunankuorta ja -mehua sekä timjamia. Anna ohran maustua jääkaapissa.
  2. Silppua sipuli. Kuumenna paistokasarissa öljy ja sekoita öljyyn juustokumina. Ruskista broilerisuikaleet kasarissa. Lisää joukkoon sipulit, suola ja mustapippurirouhetta. Kuumenna edelleen noin 3 minuuttia. Tarkista, että broilerit ovat kypsiä. Siirrä kasari kylmälle levylle.
  3. Halkaise huuhdotut kirsikkatomaatit. Kuutioi feta. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatit.
  4. Levitä laakeaan salaattikulhoon kerroksittain ohraa, broileri-sipuliseosta, kirsikkatomaatteja, fetaa ja rucolaa. Jätä päälle koristeeksi muutama fetakuutio ja tomaatinpuolikas. Reunusta salaattikeko vielä jääsalaatilla. Valuta päälle kastiketta.
  5. Peitä kulho muovikelmulla ja siirrä ohra-broileritabbouleh jääkaappiin tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos tarjoat salaattia seuraavana päivänä, lisää salaattikastiketta, sillä ohra imee paljon kosteutta.

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille