• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Ohra-kasvissalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohra-kasvissalaatti

Ohrasuurimoista ja satokauden kasviksista valmistuu taboullehsalaatin tyyppinen maukas ja ruokaisa salaatti. Noin 1,90 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Yrttimarinadi

    • 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1dltuoretta persiljaa hienonnettuna
    • 1/2dltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 1/2dltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
    • 2tlsitruunanmehua
    • ripaus suolaa
    • ripaus sokeria
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja lohko punajuuret. Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
  2. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa puolikkaat paksuhkoiksi viipaleiksi. Siisti vihreiden papujen päät ja leikkaa pavut kahtia.
  3. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja ohrasuurimot ja keitä noin 30 minuutin ajan. Sekoita alkuvaiheessa muutaman kerran.
  4. Levitä juurekset ja pavut leivinpaperin päälle pellille omiksi ryhmikseen. Paahda uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Lisää pellille kesäkurpitsat ja jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia.
  5. Valuta ja huuhtele kypsät ohrasuurimot.
  6. Sekoita yrttimarinadin ainekset keskenään ja pyöräytä kasvikset siinä.
  7. Sekoita ohrasuurimot, marinoidut kasvikset ja pinaatinlehdet keskenään.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu