• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ohra-siikavatruska

Ohra siika-vatruskat tehdään tällä kertaa leikattavaksi pitkoiksi. Pitkoista voi leikata eri kokoisia viipaleita tarpeen mukaan.
Ohra-siikavatruska
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 25 kcal / annos (30g)

Ainekset

4 kpl
    • 1kgjauhoisia perunoita (punainen tai violetti pussi)
    • 1dlPirkka kuohu- tai vispikermaa
    • 1kananmuna
    • 1tlsuolaa
    • 2dlPirkka ruisjauhoja

Täyte

    • 1dlPirkka rikottuja ohrasuurimoita
    • 1lvettä
    • 1tlsuolaa
    • 30gvoita sulatettuna
    • 200gPirkka lämminsavustettua siikaa perattuna
    • 1kananmuna
    • 1/2-1dltilliä hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa

Voiteluun

    • voita sulatettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi mielellään edellisenä päivänä. Anna jäähtyä jääkaappikylmiksi. Kuori ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, muna, suola ja lopuksi jauhot. Peitä taikina hyvin kelmulla. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
  2. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 30 minuuttia. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Sekoita ohran joukkoon sulatettu rasva. Anna jäähtyä. (Ohran voit keittää jo edellisenä päivänä.)
  3. Lisää perattu ja paloiteltu kala,muna, tilli ja suola täytteen joukkoon.
  4. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan. Pidä loput palat jääkaapissa.
  5. Taputtele ja kauli pala noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi, noin 15 x 35 cm, jauhoja apuna käyttäen. Siirrä levy kaulimisen loppupuolella leivinpaperin päälle pellille. Levitä 1/4 täytteestä levylle pitkittäin, siten, että puolet levystä jää ilman täytettä. Painele täyte tiiviiksi kerrokseksi. Käännä täytteetön pitkä sivu täytteen päälle paistolastaa apuna käyttäen. Ummista reunat sormin painelemalla.
  6. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Voitele sulatetulla rasvalla. Leivo loput taikinapalat samoin.
  7. Leikkaa vatruskat annospaloiksi ja tarjoa ne lämpiminä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pakasta vatruskat heti niiden jäähdyttyä.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 25 kcal103 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille