Ohra-siikavatruska Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohra-siikavatruska

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Ohra siika-vatruskat tehdään tällä kertaa leikattavaksi pitkoiksi. Pitkoista voi leikata eri kokoisia viipaleita tarpeen mukaan.

    Ainekset

    4 kpl
    1 kg
     
    jauhoisia perunoita (punainen tai violetti pussi)
    tai
    1 dl
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2 dl
     
    tai

    Täyte

    1 dl
     
    Pirkka rikottuja ohrasuurimoita
    tai
    1 l
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    30 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    200 g
     
    Pirkka lämminsavustettua siikaa perattuna
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/2–1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Voiteluun

     
    voita sulatettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    8 074 kJ / 1 934 kcal
    Rasva
    66,6 g
    josta tyydyttynyttä
    36,2 g
    Hiilihydraatit
    231 g
    josta sokereita
    9,9 g
    Proteiini
    79 g
    Suola
    18,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Keitä perunat kuorineen kypsiksi mielellään edellisenä päivänä. Anna jäähtyä jääkaappikylmiksi. Kuori ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, muna, suola ja lopuksi jauhot. Peitä taikina hyvin kelmulla. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

    Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 30 minuuttia. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Sekoita ohran joukkoon sulatettu rasva. Anna jäähtyä. (Ohran voit keittää jo edellisenä päivänä.)

    Lisää perattu ja paloiteltu kala,muna, tilli ja suola täytteen joukkoon.

    Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan. Pidä loput palat jääkaapissa.

    Taputtele ja kauli pala noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi, noin 15 x 35 cm, jauhoja apuna käyttäen. Siirrä levy kaulimisen loppupuolella leivinpaperin päälle pellille. Levitä 1/4 täytteestä levylle pitkittäin, siten, että puolet levystä jää ilman täytettä. Painele täyte tiiviiksi kerrokseksi. Käännä täytteetön pitkä sivu täytteen päälle paistolastaa apuna käyttäen. Ummista reunat sormin painelemalla.

    Paista 225 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Voitele sulatetulla rasvalla. Leivo loput taikinapalat samoin.

    Leikkaa vatruskat annospaloiksi ja tarjoa ne lämpiminä.

    Vinkki! Pakasta vatruskat heti niiden jäähdyttyä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kg
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Siika savustettu Suomi
      Hinta 32,90/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
      Hinta 2,29/kpl
      1,15/kg
    • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
      Hinta 1,29/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Valio kuohukerma 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka suomalainen ruisjauho 5kg
      Hinta 4,99/kpl
      1,00/kg
    • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Torino täysjyväohra 500 g
      Hinta 2,59/kpl
      5,18/kg
    • Torino ohrahelmi 600g
      Hinta 2,59/kpl
      4,32/kg
    • Oivariini 400g normaalisuolainen
      Hinta 3,29/kpl
      8,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,0 (2 arviota)