Hyppää sisältöön
Ohra-siikavatruska Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohra-siikavatruska

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Ohra siika-vatruskat tehdään tällä kertaa leikattavaksi pitkoiksi. Pitkoista voi leikata eri kokoisia viipaleita tarpeen mukaan.

    Ainekset

    4 kpl

    Täyte

    • 1 dl Pirkka rikottuja ohrasuurimoita
    • 1 l vettä
    • 1 tl suolaa
    • 30 g voita sulatettuna
    • 200 g Pirkka lämminsavustettua siikaa perattuna
    • 1 kananmuna
    • 1/2–1 dl tilliä hienonnettuna
    • 1/2 tl suolaa

    Voiteluun

    • voita sulatettuna

    Ravintosisältö

    • Energia
      8 074 kJ / 1 934 kcal
    • Rasva
      66,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      36,2 g
    • Hiilihydraatit
      231 g
    • josta sokereita
      9,9 g
    • Proteiini
      79 g
    • Suola
      18,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi mielellään edellisenä päivänä. Anna jäähtyä jääkaappikylmiksi. Kuori ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, muna, suola ja lopuksi jauhot. Peitä taikina hyvin kelmulla. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
    2. Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 30 minuuttia. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Sekoita ohran joukkoon sulatettu rasva. Anna jäähtyä. (Ohran voit keittää jo edellisenä päivänä.)
    3. Lisää perattu ja paloiteltu kala,muna, tilli ja suola täytteen joukkoon.
    4. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan. Pidä loput palat jääkaapissa.
    5. Taputtele ja kauli pala noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi, noin 15 x 35 cm, jauhoja apuna käyttäen. Siirrä levy kaulimisen loppupuolella leivinpaperin päälle pellille. Levitä 1/4 täytteestä levylle pitkittäin, siten, että puolet levystä jää ilman täytettä. Painele täyte tiiviiksi kerrokseksi. Käännä täytteetön pitkä sivu täytteen päälle paistolastaa apuna käyttäen. Ummista reunat sormin painelemalla.
    6. Paista 225 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Voitele sulatetulla rasvalla. Leivo loput taikinapalat samoin.
    7. Leikkaa vatruskat annospaloiksi ja tarjoa ne lämpiminä.
    Vinkki! Pakasta vatruskat heti niiden jäähdyttyä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (4 arviota)