• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ohrainen broileri-punajuurisalaatti

Ohrainen broileri-punajuurisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 490 kcal / annos (270g)

Ainekset

5 annosta

Ohraseos

Lisäksi

    • 1rs(400 g)Kariniemen Kananpojan ohuen ohuita fileepihvejä
    • 1-2rklöljyä
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2tomaattia
    • 1ruukkuviinisuolaheinää tai rucolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Harjaa punajuuret juuresharjalla. Pane ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi, 40-60 minuuttia. Jäähdytä punajuuret nopeasti kylmällä vedellä. Kuori ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  2. Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, noin 30 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  3. Sekoita ohran joukkoon salaattikastike ja hienonnettu punasipuli. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  4. Paista broilerit rasvassa kypsiksi. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa broilerit 2-3 osaan. Kuutioi tomaatit ja vuohenjuusto.
  5. Pane ohraseos tarjoilukulhoon ja asettele päälle broilerit, punajuuret, tomaatit ja vuohenjuusto. Viimeistele viinisuolaheinänlehdillä tai rucolalla.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 490 kcal2 050 kJ
  • Proteiinia31 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille